Creatieve berichten over naaien

Allemaal klusjes en reparaties…pak daar de B770QE maar voor!

Wat is het toch een fijne machine, de BERNINA 770QE. Niet alleen voor alle functies die erop zitten, maar ook vanwege het feit dat zelfs hele dikke en zware stoffen en materialen te verwerken zijn, en natuurlijk de ‘vrije arm’. Regelmatig krijg ik reparaties te doen, of moet ik objecten maken die een ‘speciale’ werkwijze nodig hebben.

Soms heb je allerlei klusjes en werkzaamheden op één dag, en zelfs nog een reparatie erbij. En dat kan allemaal.


Dit is een terugkerend project: ronde, fluffy werkstukken maken, waarbij ik dwars op de stof = met de richting van de strepen mee – tunnels moet naaien. Normaal gesproken kom ik daar niet bij, omdat ik eerst een koker moet maken van 2 lagen stof, die van een kleine keeropening voorzien worden. Via de ‘vrije arm’ lukt dat wel.


Daarna moet ik over de gehele ronding de tunnels maken. Gewoon de koker van stof daar overheen schuiven en stikken maar… Het past nét…

Zelfs dikke rugtassen repareren gaat prima: de hengsels/handvaten waren uitgescheurd, of eigenlijk was het stiksel helemaal losgegaan. Hiervoor heb ik wel de Dual Transport (dubbeltransport) gebruikt, met voetje 1D, en de naaldstand helemaal naar links gezet, om te voorkomen dat het linker deel van het voetje anders op het dikke stuk terecht zou komen.


Rustig naaien, en alles zit weer prima. Zoals je ziet is het ‘andere’ deel met rits en voorkant rugtas onder de vrije arm geschoven. Zo kwam ik er prima bij. Rits kan weer dicht, en de tas kan weer mee naar school.


Dan nog even wat dikke handdoeken voorzien van machinaal borduurwerk = borduurmodule eraan schuiven, voetje #26 erop, stiksteekplaat ipv. zigzagplaat, versteviging en handdoek met Soluvlies in de juiste borduurring zetten, borduurwerk ‘laden’ en aan de slag…. dan kan deze handdoek nog snel naar degene aan wie ik het als cadeau wil geven…


En als laatste weer verder met een paper piecing quilt: werken op papieren Units met batiks. Borduurunit er weer af, voetje #97D erop (1/4 inch naadtoeslag), en meters maken…

Een drukke dag, waarbij ik weer merk hoe handig alles gewisseld kan worden bij de B 770QE: voetjes gaan er snel af en weer op, borduurmodule is er zo opgezet en ook weer afgehaald, ondertransporteur naar beneden of omhoog enz. Mijn machine wordt in ieder geval optimaal benut, op deze manier.

Op naar het volgende project. Groeten vanachter de naaimachine,

Sylvia Kaptein
Sylvia’s Art Quilts Studio

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Diverse projecten
Benodigde producten:
BERNINA 770 QE
BERNINA 770 QE

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam