Creatieve berichten over naaien

Fijne jaarwisseling en veel creativiteit voor 2020 gewenst

Het jaar is omgevlogen: zoveel mooie en leuke BERNINA Blogberichten met heel veel creatieve ideeën en uitleg, teveel om alles te laten zien. Maar gelukkig gaan we elk jaar weer verder, zo ook in 2020.

Als ik alleen al kijk naar de reacties op mijn eigen BERNINA Blogberichten (Nederlands en Engels/Internationaal), maar ook bij die van collega bloggers, dan ben ik vaak aangenaam verrast over het enthousiasme van velen: daarvoor hartelijk dank. We gaan jullie in het nieuwe jaar weer inspireren tot het maken van leuke en bijzondere projecten.


Mijn eigen planning ligt al klaar:
voor mijn bedrijf Sylvia’s Art Quilts Studio wordt het een themajaar ‘Rood Wit Grijs Zwart’*, waar ik allerlei technieken en projecten van ga laten zien, met (soms gratis) patronen en veel uitleg, gebruik van machine borduurgarens en -quiltgarens. Die kleurcombinatie ga ik gebruiken voor heel veel bijzonder werk, omdat ik onze eigen (toch wel grote) slaapkamer volledig ga omzetten. En daar horen nieuwe en bijzondere werkstukken bij. Je kunt veel over mijn themajaar lezen op mijn eigen BLOG, maar de werkzaamheden worden via deze BERNINA Blog uitgelegd.

Zo ga ik een aantal quilts maken, groot en klein. Vanuit eigen ontworpen patronen maar ook via quiltboeken. Via paper piecing (mijn favoriete patchwork techniek), en met (machinaal) appliqueren en meer gecombineerde technieken, zoals Stitchery en Kruissteek.

Ook komen er kleinere projecten, maandelijkse projecten – daarvan krijg je dan ééns per maand een patroon en aanwijzingen. Niet alleen om met je naaimachine te maken, maar ook met de borduurmachine en natuurlijk met de BERNINA Borduursoftware V8.


Bij het laatste gaat het accent van de lessen meer naar de praktische kant. Aangezien er al 137 lessen met meer technische opzet gegeven zijn, kreeg ik veel vraag of ik de uitvoering van bepaalde opties wil laten zien. Zo worden de lessen voortgezet met een beetje techniek en veel praktijk.

Er komt meer aandacht voor het ontwerpen, bewerken en uitvoeren via BERNINA DesignWorks – vooral via CutWork en PaintWork, om te laten zien hoe leuk deze andere BERNINA borduursoftware is en wat je er allemaal mee kunt doen. Techniek en praktijk: weer die combinatie.

En natuurlijk komen er ‘andere technieken aan bod, waar je speciale (quilt)gereedschappen voor nodig hebt, of die je wellicht al op je machine hebt staan. Want laten we wel zijn: je BERNINA machine bevat vaak meer dan je denkt!

Omdat ik ook regelmatig kruissteek borduurwerk van derden verwerk in een quilt, krijg je dit ook te zien, maar dan in hun eigen kleuren. Zelf ben ik heel veel aan het kruissteek borduren (met de hand), en ga ik ook via de BERNINA V8 software met deze techniek werken. Uiteindelijk weer in quilts, ornamenten, cadeautjes ed. zetten, van klein naar groot.


Verder staat voor mij in mijn planning: kleding maken (voor groot en klein), waar ik Anabelle, mijn paspop, voor kan gebruiken en accessoires voor woning.

Kortom: wat mij betreft wordt het weer een heerlijk creatief en druk jaar, met veel moois om zelf te maken – en met dat ‘zelf’ hoop ik dat jullie daar ook mee bezig gaan zijn. En de andere bloggers en blogsters zullen vast ook weer veel laten zien… Zet je naaimachine, borduurmachine, lockmachine en computer met BERNINA Software dus maar vast klaar!

Dank BERNINA voor deze Blog, dank lezeressen en lezers voor je enthousiasme voor alles wat ik tot nu toe op de BERNINA Blog gezet heb. Kijk je ook in 2020 weer met me mee?

Fijne jaarwisseling alvast!
Sylvia Kaptein
www.sylviasartquilts.nl

Wil je via mijn webshop bekijken wat er zoal in rood/wit/grijs/zwart verkrijgbaar is? Klik dan op DEZE LINK. Het wordt regelmatig aangevuld met nieuwe quiltstoffen en andere artikelen.

 

 

*Je mag natuurlijk met je eigen kleuren werken: alles is mogelijk. Kijk door mijn themakleuren heen als je wat anders wilt!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam