Creatieve berichten over borduren

Time to Shine Inspiratiekit met Swarovski-kristallen

Gerrit Glitter

Na 3 jaar weer een blog van mij. Wat is de tijd gevlogen. OMG. Wat heb ik al die tijd gedaan? Ik ben erg druk bezig geweest met les geven in couture technieken, jurken voor de Miss verkiezingen en mijn couture collecties. Onlangs kwam ik weer in contact met BERNINA en hoorde van de Time to Shine Inspiratiekit met Swarovski-kristallen die bij de Crystal Editions hoort. Iedereen die mij kent weet dat ik in mijn omgeving Gerrit Glitter word genoemd. Dit omdat ik gek ben op Swarovski en er veel mee werk in mijn couture collecties. Het kon dan ook niet anders dan dat ik werd benaderd om met de inspiratiekit te gaan werken. Al snel wist ik wat ik ging doen.

Time to Shine Inspiratiekit met Swarovski-kristallen

USB-stick met 300+ borduurontwerpen

Toen de inspiratiekit voor de Crystal Edition binnen kwam was ik door het dolle heen! Ik deed de metalen doos open en was helemaal verliefd. De Smalle kantvoet #10 en Knoop-aanzetvoet #18, de USB-stick met meer dan 300 borduurontwerpen, waaronder 35 exclusieve ontwerpen voor de Crystal Edition en de Swarovski-kristallen om op te naaien zaten mooi opgeborgen. Uit nieuwsgierigheid heb ik gelijk de USB-stick in mijn laptop gestoken om alle borduurmotieven te bekijken. De 35 exclusieve ontwerpen voor de Crystal Edition sprongen er voor mij uit. Gelijk werd ik geïnspireerd door 1 motief (32148-Triangle Border Linework). Ik wil dit motief gebruiken om een tule stof helemaal vol te borduren met dit motief, zodat ik mijn eigen unieke stof had. Dit in een prachtig metallic garen. Oorspronkelijk had dit ontwerp een formaat van 253.9 X 58.2 mm. Natuurlijk veel te klein voor een lijfje van een korset.

Image of Knoop-aanzetvoet #18.

Knoop-aanzetvoet #18

De knoop-aanzetvoet #18 is het perfecte hulpmiddel voor het eenvoudig aannaaien van knopen, drukknopen, ogen en decoraties.

Meer informatie
Image of Smalle kantvoet #10.

Smalle kantvoet #10

De smalle kantvoet #10 is ideaal voor doorstikken, zomen en versieren. Door de speciale geleidingsplaat worden er exacte rechte naden gecreëerd.

Meer informatie

Time to Shine borduurmotief

Borduren

Direct heb ik de USB-stick in mijn BERNINA 880 PLUS jubileumeditie gestoken en het ontwerp opgezocht. Ik wist dat ik de Jumbo borduurraam wou gaan gebruiken om te borduren, omdat ik de patronen van een korset uit de stof wou gaan halen. In de machine heb ik de ungroup toets gebruikt, zodat ik het ontwerp kon aanpassen aan mijn wensen.

Image of Jumbo borduurraam.

Jumbo borduurraam

Het borduurraam Jumbo met een borduuroppervlak van 40 x 26 cm maakt precies werken aan grote borduurmotieven en sierranden mogelijk, zonder dat het borduurraam gedraaid moet worden.

Meer informatie
Image of BERNINA 880 PLUS.

BERNINA 880 PLUS

De B 880 PLUS is het topmodel van BERNINA en laat niets te wensen over: ontdek geweldige nieuwe functies waarmee je de mooiste resultaten behaalt bij het naaien, quilten en borduren.

Meer informatie

Hier een duidelijk filmpje hoe het in zijn werk gaat.

Daarna heb ik alles geselecteerd en gekopieerd en geplakt, zodat ik het ontwerp vaker in mijn Jumbo hoop kon plaatsen. Toen ben ik elke driehoek gaan verplaatsen en draaien, zodat ik een mooi gevuld patroon had. Daarna heb ik alles weer gegroepeerd en het motief opgeslagen op mijn USB-stick. Nu nog snel mijn borduurraam inspannen met tule en Avalon Ultra boven van Madeira. Daarna snel mijn machine inrijgen met Metallic garen van Amann Mettler als bovengaren en spoelgaren. Het borduren kan beginnen! Om te borduren met Metallic garen heb ik de snelheid gehalveerd, een metallic naald 90 gebruikt en de Smeerset voor naaigaren gebruikt.

Image of Smeerset voor naaigaren.

Smeerset voor naaigaren

De smeerset voor naaigaren helpt bij het verwerken van los getwijnd garen of metallic garen. Voor het naaien wordt de draad door een speciale vloeistof geleid. Dit verbetert de geleiding aanmerkelijk, zorgt voor een optimale draadgeleiding en voorkomt het scheuren of breken van het gevoelige garen.

Meer informatie

Machinaal borduren Bernina 880 plusMachinaal borduren met Bernina 880 plus

Het duurde even voordat de eerste ronde klaar was, maar het resultaat was geweldig! Direct zette ik de 2e ronde aan en ging ik ondertussen de stof uitwassen in warm water.

Ik vond de Time to Shine Inspiratiekit met Swarovski-kristallen heel leuk om mee te spelen. 

Ben jij benieuwd wat ik met deze stof ga doen? In mijn volgende blog meer over het maken van mijn korsetjurk.

Let’s Sew!

Wil je mij ook volgen tijdens het ontwerpen en maken van mijn collectie? Of het volgen van couture lessen?
Like dan mijn Facebook of Instagram pagina!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: Een dag of paar dagen
Benodigd materiaal: Amann Mettler Metallic garen, Madeira Avalon Ultra, tule
Benodigde producten:
Smeerset voor naaigaren
Smeerset voor naaigaren
BERNINA 880 PLUS
BERNINA 880 PLUS
Borduurvoet #15
Borduurvoet #15
Jumbo borduurraam
Jumbo borduurraam

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam