Creatieve berichten over naaien

Kerstboomslinger

kerstboomslingerEen kerstboomslinger

Achter het twaalfde deurtje van de adventskalender laat ik zien hoe je heel snel en makkelijk nog voor de kerst een kerstboomslinger kunt maken. Omdat je kerstbomen in allerlei soorten en maten hebt, heb ik dat verwerkt in deze slinger. Grote kerstbomen en kleine kerstbomen en allerlei verschillende tinten groen. Op deze manier krijg je een leuk gevarieerde kerstbomenslinger.

Het is bijna kerst

Ik geniet altijd enorm van kerst en de aanloop naar de kerst.  Ik fröbel ook graag voor kerst. Zo was vorig jaar mijn wens om een hele kerstboom te kunnen decoreren met zelfgemaakte kerstspullen en dat is gelukt. Alle gratis kerstpatronen vind je op mijn website.

Adventskalender

Ik vond het dan ook weer leuk om voor de adventskalender van BERNINA aan de slag te gaan met kerst als thema. Eerst had ik een rendier in gedachten maar ik vond allemaal restjes groene stof dus wijzigde ik mijn plan en ging ik aan de slag met de kerstbomenslinger. Ik wilde niet een heel moeilijk patroon maken. December is al zo’n drukke maand dus dat vraagt om een klein behapbaar project met leuk resultaat.

Wat heb je nodig voor de kerstboomslinger

  • tekenpapier en stift,
  • restjes groene stof voor de boom,
  • bruin katoen of wol voor de stam,
  • kussenvulling 
  • haaknaald 3,5
  • stopnaald
  • groen garen
  • BERNINA B480
  • (suede) koord

Hoe maak je de kerstboomslinger

Je tekent 2 verschillende soorten kerstbomen uit op (teken)papier. Ik heb gekozen voor een driehoek kerstboom en voor een kerstboom met 3 lagen. Vier verschillende soorten stof in verschillende groentinten heb ik uitgezocht en van beide kerstbomen heb ik er twee uitgeknipt. De stammetjes heb ik met de stof mee geknipt dat is handig om straks de gehaakte stammetjes vast te naaien.

Na het knippen speld je beide delen aan elkaar vast.

Ik heb 4 gelijke delen suede koord afgeknipt en die aan de binnenkant in het midden  vastgespeld.

Nu kun je de kerstbomen aan elkaar gaan vastnaaien. Laat de onderkant bij de boomstammen open. Trek aan het suede koord om de kerstboom te keren. Druk de punten van de takken goed naar buiten met bv een potlood of stopnaald. 

Vul de kerstbomen met kussenvulling.

De boomstammen 

Met een restje bruin zijdeachtige wol heb ik 4 boomstammen gehaakt. Ik heb voor de grote kerstbomen 16 lossen opgezet. De eerste los en de laatste losse heb ik verbonden met een halve vaste zodat er een rondje ontstaan. Daarna heb ik 12 toeren van 16 vasten gehaakt. Voor de kleine kerstbomen heb ik 12 lossen opgezet. De eerste los en de laatste losse heb ik verbonden met een halve vaste zodat er een rondje ontstaan.  Daarna heb ik 12 toeren van 12 vasten gehaakt. De onderkant van de boomstammen heb ik met een stopnaald dichtgenaaid.  

De boomstammen heb ik in de opening van de kerstbomen gestopt en met een speld vastgezet.

Gelukkig kan mijn BERNINA goed door dikke lagen heen naaien dus de onderkant met stof, vulling en gehaakte boomstam was geen probleem voor mijn naaimachine. 

BERNINA 480 

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

De kerstboomslinger

Ik heb nu vier genaaide kerstbomen en ik heb 4 kleinere gehaakte kerstbomen. Dit is een mooie combinatie in structuur, grootte en kleur. Het haakpatroon van de gehaakte kerstbomen vind je op het blog van juf Sas.

Nu alleen nog de kerstbomen aan de slinger krijgen.

Het zou leuk zijn aan een heel fleurig lint maar ik heb er toch voor gekozen om de kerstbomen met stevig katoen aan elkaar te haken. Ik heb dezelfde kleur gepakt als het suede koord zodat dat mooi matcht.

Het beginstuk zijn 50 lossen, dan haak je de suede koord van de eerste kerstboom met een vaste vast aan je ketting met lossen, dan haak je weer 20 lossen en dan kerstboom nummer 2. Herhaal dit tot aan de laatste kerstboom en haak dan weer 50 lossen voor het eind van je kerstbomenslinger. 

Het resultaat van de kerstbomenslinger

Ik heb de slinger met zwart witte plusjes washi tape (van Liefs van Cindy) opgehangen boven onze kast.

In de huisjes staan de waxinelichtjes aan en zo begint het al een beetje kerst te worden.

Toen ik mijn dochter Daphne de foto stuurde van de slinger, appte ze meteen “oh die is leuk” dus ook voor haar zo´n leuke slinger gemaakt. Hele mooie feestdagen toegewenst!

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: BERNINA 480, bijpassend garen, haaknaald, koord, kussenvulling, restjes stof, restjes wol, stopnaald, suède
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam