Creatieve berichten over naaien

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA 480

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA B480In dit blog laat ik jullie zien hoe ik mijn nieuwe gebreide trui Cloud in elkaar genaaid heb met mijn BERNINA B 480 en voetje 12C.

BERNINA 480

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

P.S. Weet je dat er op dit moment een leuke promotie bij BERNINA geldt? Bij aankoop van een BERNINA 435, 475 QE of 480 ontvang een superhandige trolley t.w.v. € 299 geheel gratis! Meer informatie vind je hier.

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA B480

Juf Sas, haak- en breipatronen

Zoals jullie misschien wel weten ben ik vooral van het haken en het breien. Ik ontwerp zelf en maak patronen. Trui Cloud heb ik vorig jaar ontworpen. Een simpele trui om te breien maar door de prachtige zachte en kleurrijke wol Cloud van Lang Yarns wordt het meteen een hele vrolijke trui die ook nog eens geweldig draagt. 

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA B480

Lang Yarns Cloud is een lekker dikke draad van 90% wol (merino) en 10% nylon, superwash behandeld en mulesing-vrij (diervriendelijk). Je hoeft niet met verschillende bollen wol te werken, de kleuren zitten allemaal op 1 grote bol van 100 gram waar 260 meter op zit. Omdat ik trui Cloud zo’n fijne trui vind, heb ik hem nog een keer met kleur 10 gebreid. Ik heb de trui op breinaalden 8 gebreid.

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA B480Trui Cloud in elkaar zetten 

Omdat ik breiwerken altijd lastiger vind om in elkaar te zetten, leek het me een uitdaging deze trui in elkaar te naaien. Ik heb bij het team van BERNINA geïnformeerd of dit mogelijk was en er is zelfs een speciaal voetje hiervoor ontworpen, de breiwolvoet 12c. Nadat ik het voor-, achterpand en de twee mouwen van mijn trui Cloud af had, kon ik aan de slag met voetje 12c

Breiwolvoet 12c

Waar is de breiwolvoet geschikt voor:

Voor het aan elkaar naaien van gebreide stoffen

 • Vastnaaien van dik koord of van kralen- en paillettensnoeren
 • Paspels in één enkele handeling maken en innaaien
 • Om garen op te borduren
 • Voor 9 mm machines

Voor meer inspiratie bekijk vooral het filmpje. 

Het proces van in elkaar naaien van trui Cloud

Voor de trui heb ik eerst mooi bijpassend garen uitgezocht.

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA B480Daarna heb ik een spoel gemaakt en de bovendraad ingeregen. Ik heb de machine ingesteld op steek 20, de brei-overlock steek en heb de steek groter gemaakt.

Ik heb een proeflapje genaaid. Toen ik daar tevreden over was, heb ik de twee schoudernaden gespeld en bekeken of ik de hals opening groot genoeg vond.

Daarna heb ik de schoudernaden aan elkaar genaaid. Dat vond ik best spannend maar het ging best goed.

Na de schoudernaden heb ik de mouwen aan de panden vast gespeld en heb ik de mouwen vastgenaaid.

Mijn gebreide trui Cloud in elkaar naaien met mijn BERNINA B480Toen de mouwen vast genaaid zaten, heb ik de zijnaden en de mouwen aan elkaar gespeld en vastgenaaid. 

Nu was trui Cloud (stevig) in elkaar genaaid en was de klus geklaard. 

Het resultaat

Ik ben best tevreden over het resultaat. Om het nog mooier te maken, heb ik de trui in de wolwas gewassen en liggend laten drogen en toen waren de naden nog mooier. 

Waarschijnlijk omdat het zelf gebreide stukken waren, liep ik af en toe even vast met mijn voetje in het breiwerk. Ik denk dat deze breiwolvoet nog beter werkt met machinaal gebreide stoffen. Ik ga ook zeker nog een keer het voetje gebruiken om pareltjes op een stof te naaien (zie filmpje) want daar is deze voet ook uitstekend geschikt voor.

Het was in ieder geval een leuk experiment om breien en naaien te combineren en ik ben weer heel blij met mijn nieuwe vrolijke trui Cloud.

Breipatroon trui Cloud

Wil je deze vrolijke makkelijke trui Cloud ook gaan breien, hier vind je meer informatie over het breipatroon https://www.jufsas.com/post/breipatroon-trui-cloud-van-juf-sas

Juf Sas

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en (haak)projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: BERNINA 480, bijpassend garen, breinaalden, Breiwolvoet #12c, gebreide stof, Hobbyschaar
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Rita De Roest BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hier op deze laatste foto is de mouw toch wel lelijk in elkaar gezet, zonde van een breiwerk zo naar de vaantjes te helpen.
  Een breiwerk moet soepel zijn in de naden…
  Als je niet in mekaar wel steken, brei top-down
  Deze manier is echt geen aanrader

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam