Creatieve berichten over naaien

Vrolijke zomerse set genaaid door juf Sas

Toen ik deze vrolijke stof van Polytex zag, wist ik dat ik hier iets moois van zou willen maken voor de zomer. In de Fibre Mood editie 23 zag ik blouse Oriana, een blouse met lekkere wijde mouwen dus dat leek me een geweldige blouse voor deze stof. Ik heb vorig jaar ook een zomers setje voor vakantie naar Italië gemaakt dus het lijkt me leuk om daar een soort traditie van te maken.

Vrolijke zomerse set genaaid door juf Sas

Op een warme zomerdag heb ik het patroon uitgetekend en uit de stof geknipt.

Al snel zag ik dat ik nog best wat stof zou overhouden dus zocht ik een patroon van een short.

Deze heb ik gevonden in de Inspiration 2/23. Gauw het patroon getekend, op de stof gelegd en uitgeknipt. Een vrolijke zomerse set, leuk om te gaan naaien.   

Het naaien van blouse Oriana

Op een minder zomerse dag ben ik met mijn BERNINA 480 aan de slag gegaan met blouse Oriana.

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Nadat ik eerst een spoel (zo fijn dat deze BERNINA zulke grote spoeltjes heeft) met rood garen heb gemaakt, naai ik eerst de schoudernaden aan elkaar.Vrolijke zomerse set genaaid door juf Sas

Na de schoudernaden, vouw ik de belegjes van de voorpanden en naai ik die vast. blouse oriana

Daarna ga ik aan de slag met de knoopsgaten.

In een vorig blog kon je lezen hoe ik oefende met knoopsgaten maar nu moest het voor het ‘echie’. In mum van tijd heb ik 6 knoopsgaten gemaakt.blouse oriana

Wat super makkelijk en fijn. Ik weet nu ook hoe ik de lengte van de knoopsgaten vastzet.

Door de achteruit knop ingedrukt te houden, zet je de lengte van de knoopsgaten vast. blouse Oriana

De kraag van blouse Oriana

Na de knoopsgaten is de kraag aan de beurt. Gelukkig heeft Fibre Mood een uitgebreide digitale handleiding en na even goed lezen snap ik wat ik moet doen.blouse Oriana

Nadat de kraag op de staander en op de blouse is genaaid, zijn de mouwen aan de beurt. Helaas ben ik niet helemaal tevreden na de eerste mouw. Ik zet de tweede mouw op een andere manier in de blouse. Ik rimpel de stof vooral aan de bovenkant en niet overal zoals bij de eerste mouw. Dit valt veel beter dus de eerste mouw wordt uitgehaald met een tornmesje en opnieuw in de blouse gezet. 

blouse OrianaNu de mouwen naar mijn zin zijn, kan ik aan de afwerking beginnen. Ik zoom de mouwen en de onderkant en ik naai de 6 knopen met de hand aan. Het eerste deel van mijn zomerse set is af en past perfect.

De short van de zomerse set

De short heeft zakken, dus daar begin ik eerst mee, aan beide zijkanten naai ik de zakken aan de panden.

Dan naai ik de zakingang en zet ik de zakken op elkaar vast.

De zijnaden naai ik dicht en dan vouw ik de twee broekspijpen in elkaar.

Nu kan ik de twee broeksdelen aan elkaar naaien. De naad naai ik dicht tot de rits opening.

Dan naai ik de rits vast en naai ik de band aan de bovenkant.

Als laatste zoom ik de broekspijpen om. Helemaal blij dat nu ook het tweede deel van deze set af is. En zeg nou zelf, het is een vrolijke set toch. De stof geeft sowieso een hoop vrolijkheid en de modellen maken het helemaal af. Ik hoop dat ik er nog veel plezier van kan hebben deze zomer. vrolijke zomerse set genaaid door juf Sas

Juf Sas

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en (haak)projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: 3 meter soepelvallende stof, 6 knopen, BERNINA 480, BERNINA Tornmesje, garen, knoopsgatsledevoet 3A, patroon, patroonpapier, rits, schaar
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam