Creatieve berichten over naaien

Jurk Judy genaaid door juf Sas

        jurk Judy genaaid door juf Sas  Op de voorkant van de Fibre Mood Magazine nr 22 zag ik jurk Judy staan. Wat een geweldige jurk. Ik houd enorm van zulke wijde modellen dus deze moest ik echt maken.

Bamboe stof van Polytex stoffen

Van Polytex stoffen heb ik een mooie stof uitgezocht. Deze stof is gemaakt van bamboe en dit brengt veel voordelen met zich mee. Bamboe is namelijk erg duurzaam, heeft een hoog draagcomfort en een mooie uitstraling. De vezels worden gezuiverd uit natuurlijke bamboe door een speciaal, duurzaam, chemisch proces. Deze bamboe stof is een viscose. Polytex stoffen heeft deze woven bamboe stof in heel veel kleuren, ik heb gekozen voor 3 meter Bamboe in de kleur aubergine.uittekenen van jurk Judy

Uittekenen en uitknippen van jurk Judy

Op de radarblad A, B, C en D vond ik de patroondelen van jurk Judy. Normaal vind ik het uittekenen van een patroon altijd een vervelend karwei maar op de radarbladen van Fibre Mood staan niet veel lijnen. Dat maakt het erg overzichtelijk. De klus was dus snel geklaard. Ik heb de 3 meter stof uitgerold op de vloer en de patroondelen op de stof gelegd. Ik heb de mouw aangepast en een stukje smaller gemaakt want ze pasten niet op de stofbreedte en dan zou ik niet goed uitkomen met mijn stof.

uitknippen van jurk JudyOok heb ik het achterpand aan de stofvouw gelegd. Ik gokte erop dat de jurk ook zonder knopen over mijn hoofd zou gaan. Door deze aanpassingen kwam ik prima uit met mijn 3 meter stof. Nadat alles goed lag, ben ik de patroondelen gaan uitknippen. 

In elkaar zetten van jurk Judy

Allereerst ben ik met het lijfje gestart. Ik heb de schoudernaden gespeld en gepast of het soepel over mijn hoofd ging. Toen dat paste heb ik de schoudernaden met mijn BERNINA 480 aan elkaar vast genaaid.Ik ben vrij ouderwets en vroeger heb ik geleerd om de hals rand netjes met belegjes af te werken. Dat heb ik ook met deze jurk gedaan.

Image of BERNINA 480.

BERNINA 480

De B 480: hoge kwaliteit, buitengewoon en tegelijkertijd van een briljante eenvoud. Moderne technologie voor perfecte steken op elk materiaal.

Meer informatie

Siersteek 113 

De belegjes heb ik naar binnen gevouwen en de halsopening met een leuke siersteek vast gezet. Ik heb hier steek 113 voor gekozen. 

Ook heb ik mijn stoffen label in de jurk genaaid en daarmee heb ik het beleg achter goed vast gezet. 

Nadat de halsopening klaar was, heb ik een mouw erin gespeld en de stof netjes verdeeld om een mooi rimpeleffect te krijgen.

Ik heb de mouw erin genaaid en het einde van de mouw afgewerkt met de mouwbies.

Wat een leuk resultaat.

Nadat mouw één goed was gelukt, heb ik de tweede mouw op dezelfde manier erin gezet.

jurk Judy

Nu de bovenkant klaar was, heb ik het lijfje gepast en gekeken waar ongeveer mijn zakopeningen zouden moeten komen. Het blijft bij naaien ook echt meten is weten dus neem tijdens het naaiproces tijd om te passen. 

De onderkant van jurk Judy

De twee rokdelen heb ik aan elkaar gespeld en aan beide kanten heb ik de zakopeningen afgespeld. Daarna heb ik de zijnaden dicht gestikt en de zakopeningen open gelaten.  De zakdelen heb ik aan de zijnaden genaaid en de zakopening heb ik doorgestikt.

Hierna heb ik zakdelen naar de voorkant gelegd en heb ik de twee zakdelen aan elkaar genaaid en afgewerkt. Dit heb ik ook bij de andere zak gedaan.

Nadat de zakken in de rok genaaid waren, heb ik de rokdelen aan de zijkanten vastgespeld en verdeeld over de voor- en de achterkant van het lijfje.

Het is een enorme lap stof dus best een klus om dat goed en netjes te rimpelen. Nadat bijna al mijn spelden op waren, heb ik de rokken aan het lijfje vast genaaid en doorgestikt.

Daarna heb ik de jurk gepast om de lengte voor de zoom te bepalen en die heb ik afgespeld en dubbel gestikt. Dat geeft een heel professioneel effect. 

jurk Judy

Het resultaat

En toen was mijn jurk Judy af. Het is echt een heerlijke ‘soepjurk’ geworden, waar je lekker in kan verdwijnen. De zakken zijn geweldig en de stof draagt heerlijk. Kortom ik ben blij met het resultaat en ga de jurk hopelijk snel dragen. 

Jurk Judy genaaid door juf SasJuf Sas

Benieuwd naar meer blogs, foto’s, reels en projecten van juf Sas, neem dan ook eens een kijkje op mijn Instagram @hakenmetjufsas en website www.jufsas.com

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: BERNINA naaimachine, garen, kopspelden, markeerstift, schaar, stof, Stoffenschaar, tekenpapier
Benodigde producten:
BERNINA 480
BERNINA 480

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam