Creatieve berichten over borduren

Mijn favoriete naaivoeten

Een top 5, dat is wel een moeilijke keuze.  Ik heb in de loop der tijd steeds meer voeten aangeschaft, en nu ik ook blog over het accessoire van de maand gebruik ik steeds meer voeten. Ik wissel ook heel snel, door het uitproberen  van de verschillende voeten, en het gebruik, merk ik dat het resultaat met de juiste voet beter is, en ook beter werkt, dus een nog beter resultaat. Ik merk bij mijzelf, dat ik de lat steeds hoger leg, en niet gauw tevreden ben over wat ik maak, het moet wel perfect zijn.

Rechtstiksteekvoet # 13

Naast mijn standaardvoeten is voet 13, de stiksteekvoet, met de stiksteekplaat wel een van mijn favoriete geworden. Een voet die ik voordat het, het accessoire van de maand was nog nooit had gebruikt, omdat ik het nut er niet zo van in zag. Maar hiervoor geldt heel duidelijk, onbekend maakt onbemind. Nu wil ik hem niet meer missen. Met dit project van de foto ben ik bezig, een blouse gaat het worden. Ik had het in principe klaar gemaakt om er op de handwerkbeurs mee aan de slag te gaan. Heb toen maar een heel klein stukje gedaan, en het laten liggen. Maar nu wordt het voorjaar, dus moet het wel klaar. Hier heb ik het me wel moeilijk gemaakt, want ik heb alles in een keer erop gestreken, dit in verband met de beurs, anders had ik eerst alleen de tak gedaan, kun je in een keer door werken, en dan de bloemen en vlinders. Nu moet ik vaker stoppen, en aan- en afhechten.

Knoop-aanzetvoet # 18

Mijn tweede favoriet is voet 18, de knoopaanzetvoet, hier heb ik ook al eens een blog over geschreven. Een voet die ik heel veel gebruik, omdat ik al mijn kleding zelf maak. Ik had nu ook een bloesje gemaakt bij het vest van het accessoire van deze maand. De stof was al druk, dus geen extra borduurtjes of siersteken, maar dan kan ik met de knopen nog wel spelen. Ik had gekozen voor 3 kleuren knopen, van een verschillend formaat. Op deze manier gebruik je wel veel meer knopen, maar dat is net wat het weer mijn eigen bloesje maakt.

Biezenvoet # 31

De biezenvoet, een voet die ik nog wel eens voor mijn kleding gebruik, als ik een eenvoudig stofje heb, naai ik op het voorpand een rij biezen, afgewisseld met siersteken. In mijn lampenkap die ik van spijkerbroeken had gemaakt, had ik ook de biezenvoet gebruikt.

Dit is toch wel een van de dingen die ik heel erg leuk vind om te doen, en te bedenken, projecten met het gebruik van heel veel verschillende voetjes.

Apparaat voor Engels borduurwerk # 82

Het apparaat voor Engels borduurwerk is al een keer het accessoire van de maand geweest. Het laatste grote project waar ik deze voet voor heb gebruikt, is voor een blouse, die ik heb gemaakt voor het winternummer 2011 van Stitch@Home.

De werkbeschrijving en het patroon van deze kraag staat in dit nummer, heeft u geen abonnement op dit tijdschrijft, via internet is deze te bestellen www.stitchathome.nl En ook voor het accessoire van de maand, deze maand heb ik hem weer gebruikt, de sluiting van het kussen.

Boventransportvoet # 50

De boventransportvoet gebruik ik zelfs nu nog, terwijl ik  op mijn 830, het ingebouwde boventransport heb. Deze gebruik ik voor mijn lingerie, omdat ik die ook zelf maak, en dat gaat me nou net even te ver om dat op het blog te zetten. Omdat de lycra’s over het algemeen erg rekbaar zijn, evenals het kant, en erg glad,  is het lastig werken. Doordat de zool van deze boventransportvoet op drie punten nog extra druk geeft gaat het veel makkelijker, en blijft de stof erg goed liggen, en glijd het niet weg.

Dit is niet alleen handig voor deze extreem rekbare stof, maar ook voor meerdere en dikkere lagen zoals met quilten. Dit zijn nog stofjes, die klaar liggen voor een lingerie setje.

Cirkelborduurapparaat # 83

Het cirkelborduurapparaat is ook zo’n voet waar je lekker mee los kunt gaan, ook deze voet is al eens aan bod gekomen bij het accessoire van de maand, ook daar is een uitleg van het gebruik van deze voet.  En op de lampenkap had ik de voet ook gebruikt, maar geen hele cirkels, dat is een keuze die je zelf maakt.

Mijn volgende project waar ik deze voet voor wil gebruiken is een woonkussen. Een aantal blokken knippen, 2 lapjes op elkaar leggen, en in 2 hoeken een kwart cirkel stikken.

Dan delen wegknippen, en die weer op een volgend blok stikken, en de stiksels daarna afwerken met siersteken.

Dit is even een proefje om mijn bedoeling te laten zien. Ik wil nieuwe kussen maken voor op de bank, en die moeten allemaal wel verschillend zijn. Als ze zover zijn ga ik ze u nog op het blog laten zien. Met de eerste ga ik nu aan de slag. Dit kussen wordt gemaakt met het accessoire van de maan april. Deze komt er al snel aan.

Nu ben ik erg benieuwd wat de favoriete voetjes van Nienke zijn.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Nienke

    Haha, jij wist dat ik altijd 1 voetje van mezelf mag kopen als ik bij jou in de winkel ven, en dat ik jou dan altijd om advies vraag ;-). Maar ik zal vertellen welke voetjes me uiteindelijk het meest gebracht hebben!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam