Creatieve berichten over naaien

voorjaars jas

Afgelopen winter ben ik bezig geweest met mijn voorjaarsjas. En voor de oplettende lezer, ja… de jas was te zien op de handwerkbeurs in Zwolle. De jas staat namelijk als ontwerp in StitchatHome, uitgave voorjaar nummer 41. Ook het patroon van de jas is bij dit tijdschrift beschikbaar. Dus wie het ook wil maken….

Zelf vond ik het erg jammer dat op de beurs in Zwolle over de jas een rugzak was geplaatst. Hierdoor viel de uitstraling van de jas toch een beetje weg. Bovendien ben ik zelf niet heel erg blij met de foto’s in het tijdschrift. Maar dat is natuurlijk een heel erg persoonlijke mening.

Kortom, tijd voor een foto sessie!

Model M en fotograaf M gevraagd en op een zonnige maar erg winderige middag zijn we naar de fotostudio (gewoon buiten dus) vertrokken. Fotograaf en model waren erg enthousiast. Ik had wel een beetje moeite die twee in toom te houden.

om de foto's te vergroten: klik op de afbeelding

De jas is op diverse plaatsen voorzien van applicaties en borduursel. De applicaties zijn stukken stof die met een siersteek op de jas zijn vast gezet. En op deze applicaties is nog weer borduurwerk aan gebracht. Maar voor wie geen borduurmachine heeft, de jas is zonder borduurwerk natuurlijk ook erg leuk.

Tijdens de foto sessie hadden wij erg veel last van de wind. Haren die recht omhoog gaan staan, M….. je hebt een antenne op je hoofd!

En een jas die steeds de verkeerde kant op waaide. Maar opeens…. kijk eens hoe mooi de rok van de jas valt!

Voor wie meer informatie over het maken van de jas wil hebben, een uitgebreide beschrijving staat in StitchatHome maar een mailtje naar mij mag ook! Enne… als de jas wordt na gemaakt…. een foto zou heel leuk zijn!

Die foto mag gerust op een paspop. Doe ik ook vaak. Maar zo’n uit gebreide fotosessie is echt héél leuk!

Meiden M&M, heel erg bedankt enne……doen we het nog een keer????

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam