Creatieve berichten over naaien

Kerst

Nadat ik een paar jaar geleden mijn vorige buitenquilt heb gemaakt had ik al de gedachte eens een Kerst quilt voor buiten te maken. Maar zoals dat met veel dingen gaat….. het blijft bij een gedachte.

Dit jaar heb ik die gedachte omgezet in daden!

Ik heb gekozen voor een ‘moderne’ kerstboom. Strak van vorm. Het materiaal dat ik gebruikt heb, gaas, tafelzeil en een kunststof tafellopertje, zijn moderne materialen. Ik vind hier strakke vormen goed bij passen.

Op de achterkant van het tafelzeil en tafellopertje heb ik de kerstboom getekend en daarna uit geknipt. Met een kleine zigzag is het vast gezet op het gaas. Wel heb ik het boventransport voetje hiervoor gebruikt. De vormen van de kerstboom heb ik met weinig spelden vast gezet (om te voorkomen dat er veel gaatjes in het zeil zouden ontstaan). Door het boventransport te gebruiken gaat de machine gemakkelijk over het kunststof materiaal. Ook had ik weinig tot geen last dat de vormen gingen schuiven.

De paarse blokken en het middelste groene blok heb ik negatief gebruikt. Dat wil zeggen, na het uit knippen niet de kerstboom maar de opening die is ontstaan heb ik gebruikt. Dat betekend wel dat ik nu nog 4 paarse kerstbomen heb! Wat zal ik daar eens mee gaan doen???

Om het geheel Kerst te maken mogen de kerstballen natuurlijk niet ontbreken. Maar ik weet nog niet of die Kerstdagen zullen halen? Als er maar niet te veel storm komt!

Ik heb nog een stuk gaas over….. ik ga nog even verder. Want wat buiten kan….kan ook binnen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam