Creatieve berichten over quilten

Voorbereidingen Crazy Colors Mystery Quilt 2017

De tijd gaat al weer snel, Sinterklaas geweest, Kerst komt er aan, Oud-en-Nieuw… en dan 2017! Een nieuw jaar vol met nieuwe creatieve projecten, waarvan deze Crazy Colors Mystery Quilt 2017 (CCMQ2017) er één is.

Vanaf half januari 2017, en verder rond de 15e van elke maand in 2017, vindt je hier bij de BERNINA Blog een deel van deze Mystery quilt, die geheel ontworpen is om de siersteken van je naaimachine te (gaan) gebruiken. Het maakt niet uit elke machine je hebt, maar op elke machine zitten siersteken, al zijn het maar de stiksteek (!), zigzagsteek en wat locksteken. Zodra je namelijk met mooie en bijzondere siergarens gaat werken, heb je al een speciaal effect. Natuurlijk is het leuk als je over heel veel siersteken beschikt, maar heb je die al ooit allemaal gebruikt? Nee, dat denk ik niet. Meestal gebruik je er een paar, zijn er een aantal favoriet, of heb je een speciaal project gemaakt waarbij je één siersteek hebt gebruikt, en verder komt het er vaak niet van.

Dus: pak het handboek van je machine, of kijk op de machine zelf, en ontdek hoeveel geweldige steken je hebt…

Ik ga werken op de BERNINA 770QE: de machine waar ik nu iets meer dan een jaar mee mag werken. Een geweldige machine, waar ik alle siersteken van wil benutten, maar ook eigen combinaties ga maken: dit is bij veel naaimachines van tegenwoordig mogelijk, kijk dit na in je handboek.

SAM_4387
Daarnaast ga ik met allerlei soorten machinegarens werken, maar ook met bandjes, (metaal)koordjes = couchen, en natuurlijk freehand quilten. Bovendien ga ik alles rijkelijk versieren met pailletten en kralen, want dat hóórt immers op een Crazy Quilt! Als je meedoet kun je heel veel materialen die je waarschijnlijk al thuis hebt liggen gebruiken: kijk in kasten en laden, doosjes en andere opbergunits wat je aan machinegarens hebt, maar ook wat je aan bandjes, lintjes, pailletten en kralen hebt. Ook als je gaat werken met een pakket van Sylvia’s Art Quilts Studio hoef je je niet te houden aan die kleuren: ook garens en materialen van andere kleuren zullen geweldig uitkomen op dit kleurrijke geheel. Wat je op de foto hierboven ziet is slechts een deel van mijn uitgebreide collectie sierartikelen.. ik ga soorten en kleuren aanpassen terwijl ik werk, dus kan het uiterlijk van dit project heel anders worden dan ik in het begin voor ogen had… en DIE vrijheid moet je jezelf geven.

De stoffen die ik gebruik zijn batiks, allen bijna effen: zwart (die wordt pas in december gebruikt), en 8 heerlijk felle kleuren: geel, oranje, rood, roze, paars, blauw, turkoois en groen. Het staat je natuurlijk vrij om je eigen stoffen te gebruiken (neem dan effen of bijna effen stoffen: het effect moet van de siersteken en de overige versieringen afkomen), maar ook de stoffen van de beschikbare pakketten, die via de website van Sylvia’s Art Quilts Studio te bestellen zijn.

Als je deel wilt nemen aan dit 12-maanden project, is het volgende van belang:

1) Alle patronen en aanwijzingen zijn GRATIS en worden 1 x per maand via de BERNINA Blog weergegeven. Stap voor stap foto’s laten de mogelijkheden voor het maken van dit project zien, met tips en handigheidjes. Je kunt HIER de lijst met basisbenodigdheden via een .pdf al downloaden! Het is een basislijst: je kunt naderhand nog vanalles toevoegen!

2) IEDEREEN KAN MEEDOEN: je hoeft nergens lid van te zijn, alleen (minimaal) elke maand rond de 15e kijken op de BERNINA Blog en de patronen downloaden. De foto’s en aanwijzingen blijven op de Blog staan, dus kun je die het hele jaar blijven bekijken, ook als je later ‘instapt’.

3) Er wordt gewerkt met aparte blokken: uiteindelijke maat 25 x 25 cm, randenblokken 12,5 x 25 cm en hoekblokken 12,5 x 12,5 cm. Er wordt per blok direct gequilt: daardoor is dit project handzaam en uitermate geschikt voor de naaimachine. En nee, het is niet geschikt voor werken met de hand, maar juist voor de naaimachine opgezet. En die hebben we (bijna) allemaal, toch? Bij de eindafwerking (maand 12) ga je sashings tussen de blokken ook nog eens apart versieren en de quilt in elkaar zetten. Natuurlijk ook dan helemaal afwerken….

4) Je gaat werken met het persvoetje van je naaimachine, waar je siersteken mee kunt maken. Je gaat ook freehand quilten, dus heb je een freemotion quiltvoetje nodig. Daarnaast komt het couchen en bandjes-opnaaien ook aan bod, dus als je een koordvoetje hebt, kun je dit ook doen. Wees niet bang dat je niets kunt doen als je niet veel siersteken op je naaimachine hebt… er komt ook een uitleg om siersteken zelf te maken: dmv bestaande steken aanpassen of freehand quilten… er is zoveel mogelijk!

5) Om ideeën en ervaringen te delen, en te laten zien wat jullie allemaal maken, heb ik een speciale groep op FaceBook opgericht: Crazy Colors Mystery Quilt 2017. Hier kun je lid van worden (is ook gratis), en andere enthousiaste deelneemsters of naaimachinegebruiksters ook lid maken. Hoe meer hoe leuker: wat zal het geweldig zijn om dit met elkaar te delen! Graag dan wel bij je berichten de Hastag #berninamysteryquilt gebruiken.

ccmqtotaalpakket
6) Voor degenen die de kleurrijke quilt willen maken: er zijn verschillende pakketten samengesteld om te starten: met heel veel stoffen, materialen enz, maar ook met kleine pakketten met alleen de basisbenodigdheden… kijk hiervoor bij mijn webshop – je kunt direct bestellen om er zeker van te zijn dat je met deze prachtige kleuren aan de slag kunt gaan. Ook zijn er heel veel kralen van Mill Hill te bestellen, voor het geval je zelf geen kralen hebt om het werk uiteindelijk mee te versieren…

7) Deelname is voor Nederland en België, en voor alle Nederlandstalige quiltsters die waar ook ter wereld over Internet beschikken... alles is GRATIS toegankelijk: alles wat je moet doen is regelmatig op deze BERNINA Blog kijken en patronen downloaden zodra er weer nieuwe zijn… makkelijk toch?

8) Als welkomstgeschenk verloten we een Machine Quiltgarenpakketje (9 kleuren, 200m elk): wat je hiervoor moet doen is voor uiterlijk 9 januari 2017 om 9.00 uur een bericht onder dit artikel achterlaten, om aan te geven dat je met dit project aan de slag gaat. Uit de namen die we voor de daadwerkelijke start rond 15 januari 2017 hier tegenkomen ‘trekken’ we één gelukkige winnaar!

Doe je mee? Zet je creaties dan in de Community Rubriek van deze BERNINA Blog, zodat we met z’n allen inspiratie van elkaars project op kunnen doen. Het zal  heel verrassend zijn wat er allemaal uit komt!

Zo, dit zijn voorlopig meer dan genoeg aanwijzingen … meer verklap ik niet… het is immers een MYSTERY QUILT !!!

Spannend, toch?

Alvast hele fijne feestdagen allemaal, en een gezond en heel creatief 2017!

Quiltgroeten,
Sylvia Kaptein – ontwerpster/initiatiefneemster Crazy Colors Mystery Quilt 2017 (CCMQ2017)
Sylvia’s Art Quilts Studio
Mient 10, 1655KR Sijbekarspel, Noord-Holland
www.sylviasartquilts.nl/webshop
mail me via sylvia@sylviasartquilts.nl als je nog vragen hebt over de pakketten om te bestellen, of over dit komende project in het algemeen.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

299 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marie-Christine Lansens

  mijn crazy quilt is nog juist in 2017 afgeraakt, maar nu moet ik nog een plaatsje vinden om hem op te hangen want crazy is hij wel!voorlopig even vastpinnen op het knopenrek.
  Volgend jaar opnieuw,maar dan met luxe stoffen! Bedankt Sylvia voor je workshop;

 • reinatineke

  Hallo, wat een uitdaging de Mystery Quilt!. heb nu de Bernina 710, en ben er erg blij mee.
  Op deze manier een uitstekende gelegenheid om de machine te leren kennen en ik moet toegeven…..verslaafd aan quilten. Heb er zin in om elke maand weer nieuwe technieken en uitdagingen te krijgen, zo kom ik wel uit mijn comfort zone en komt mijn creativiteit weer naar boven.

 • Jacqueline Oud

  Het lukt me niet om de facebook pagina te vinden. ik wil deze graag toevoegen.

 • hanneke

  Sylvia kan in plaats van bamboevulling ook een katoen vulling gebruikt worden.

 • Nelly Overdulve

  Ik kijk ongelooflijk uit naar een nieuwe uitdaging, mijn 550 QE heeft inderdaad meer mogelijkheden dan ik tot op heden heb gebruikt

 • Harma

  Wat een geweldig goed idee : een mysterie Quilt, om mijn naaimachine nog beter te leren kennen en gebruiken, zeer uitnodigend en stimulerend!!! ik kijk er met heeeeeel veel plezier naar uit om mee te doen.?

 • Helmi

  Kijk al uit naar de 15 de januari, dan kan ik gaan quilten nog nooit gedaan, dus benieuwd wat ik ervan terecht breng. dus iedereen succes en veel plezier met het quilten.

 • Danny

  Spetterend idee!! Al heb ik een oude machine, ik kijk heel erg uit naar alle nieuwe technieken en combinaties die ik hiermee kan bereiken. Het is de eerste keer dat ik zo een uitdaging aanga. De massa’s stofjes en kralen die ik in huis heb zullen zeker van pas komen. Bedankt om ns op een creatieve en spannende manier te begeleiden!

  • Sylvia Kaptein

   Graag gedaan, Danny, je kunt je met dit project helemaal uitleven

 • helma

  Wat gaaf!!! Ik ben er een tijdje helemaal uitgeweest en kwam de BOM (via Alie van de club) tegen. Ik wilde beginnen met iets nieuws, en ja hoor, ik ben helemaal overrompeld en ga zeker mee doen!. Mijn dochter is net samen gaan wonen, en heb dan ook haar kamer al ingepikt haha. Nu snel inrichten en aan de slag. Bedankt en ben heel erg benieuwd.

  • Sylvia Kaptein

   Veel plezier hiermee Helma, het zal vast een leuk project voor je zijn

 • Frouckje

  Wauw, wat een leuk project!
  Ik ga mee doen. Al is het maar omdat ik nog nooit een quilt project heb gemaakt en omdat ik normaal alles van tevoren wil weten, begrijpen en bedacht hebben voordat ik begin te naaien. Deze uitdaging zal goed voor me zijn in het kader van meer loslaten, genieten en nieuwe dingen doen. Heb er zin in!

  • Sylvia Kaptein

   En lekker je eigen gang gaan, hoe het voorbeeld er ook uitziet… uitdaging toch?

 • Almut

  Helemaal mijn ding! Of ik het elke maand af krijg is nog maar de vraag maar mee ga ik zeker doen.

  • Sylvia Kaptein

   Je hoeft niet bij te blijven, Almut, je kunt op je eigen tijd de patronen per maand downloaden en de aanwijzingen bekijken.. het blijft gewoon op de Bernina Blog staan

 • Katy Vente

  Superleuk! Ik heb wat spulletjes besteld en ben erg nieuwsgierig! Zo’n zin in!

 • Ilse Matthijs

  graag. Ik doe mee met de crazy quilt en wil graag meedoen met de verloting van het garen.

 • Koertien

  Heb er veel zin in, en ook in het afstruinen van markten de komende tijd,gezellig!

  • Sylvia Kaptein

   Het zal een gevarieerd project worden, met veel mogelijkheden qua materialen!

 • Alison Rigby

  Vijf jaar sins mijn laaste quiltproject ! Time to start again. Ik heb er oo zin in.

 • Tineke Loeff

  Nog 15 dagen, ben zeer benieuwd. ik weet eigenlijk niet waar ik aan begin. Nog nooit een quilt gemaakt. Nu leer ik de beginselen, hoop ik in een jaar tijd. Maar ook mijn B830 beter te gebruiken, met verschillende garens en andere attibuten.

 • Yt

  Hallo Sylvia. Lijkt me heel leuk om mee
  te doen, zo leer ik hoe nog beter mijn machine te gebruiken!
  Een fijne jaarwisseling toegewenst!
  Groet, Yt

 • Marleen

  Helemaal geweldig dit. Kan ik toch nog de borduursteken op mijn nieuwe Bernina gaan uitproberen. Ben op het ogenblik druk met free motion quilting onder de knie te krijgen. Ohlala. ?. Kwestie van veel tijd en oefenen. Gaat niet van een leien dakje?

  • Sylvia Kaptein

   Leuk project er voor toch? En het freemotion quilting komt ook nog aan bod!

 • Berna

  Hoi, ben wel heel nieuwsgierig en heb er heel veel zin in. Pas een nieuwe naaimachine gekregen (geen Bernina maar de Janome Horizon 14000) dit zou geen probleem zijn als ik goed gelezen heb. Lijkt me super om heel veel steken te kunnen oefenen.

 • Tilly

  Hallo Sylvia,

  Het lijkt me geweldig om mee te doen, zodat ik alle leuke/mooie steken van van artista 200 eens aanbod kan laten komen en laat quilten ook een van mijn hobby’s zijn naast kleding maken en machinaal borduren.
  Tilly

 • Griet Wouters

  Hoi Sylvia, ik ga ook de uitdaging aan, mijn stapeltje batikstofjes roepen al om in een quiltje te kunnen zitten en mijn bernina 350 staat ook al te popelen om haar siersteken te kunnen laten zien. En ik, ik heb er veel zin in.

 • thirzas001

  Wat een leuk idee deze quilt gelijk je machine goed leren kennen en allerlei bandjes , kraaltjes enz op kunnen maken. Ik ga zeker mee doen met een cursist van mij.

 • diny

  ik wil graag mee doen , er zit zoveel op mijn Bernina wat ik nog niet ontdekt heb !

 • Annie Scholing

  Ik heb er wel zin in Sylvia de stoffen heb ik al besteld in je webshop.

 • Dini Weterings

  Ik was al steeds van plan om iets met al die siersteken en de speciale naaivoetjes te gaan doen. Dit is dus een leuke uitdaging!

 • Duffy Indeherberg

  Kijk er al echt naar uit om aan dit project mee te doen. Misschien kan ik ook nog een paar cursisten warm maken om ook mee in te stappen. Ik heb in ieder geval alles al in huis.

 • Lieve A.

  Het lijkt me een heel leuke uitdaging om hieraan mee te doen en ik kijk al uit naar 15 januari!

 • Diana Vandeberg

  Ik ben sinds kort in het gelukkige bezit van de 820. Dit is een leuk project om de machine goed te leren kennen. Ik ben erbij!!!

 • Kris Nicolaï

  Ik wil dus zeker meedoen, hoewel ik van m’n hele leven nog nooit 1 steek gequilt heb….. Ben er altijd al door gefascineerd geweest…..
  Heb al stofjes, garen, draadjes…. bijeen gezocht !
  Met alle hulp die hier altijd geboden wordt, moet me dat toch lukken ????

 • Manomi

  Om alle technieken te leren kennen lijkt mij dat een mooi haalbaar project.
  Ik kijk er naar uit. Bedankt alvast.

 • Yvonne Heuts

  Laten we vooral sprankelende kleur en vrolijkheid aan 2017 geven.

 • Ria

  Hi Sylvia, ik zit nu al te genieten. Voldoende borduurgaren aanwezig. Veel steken op de machine ongebruikt. Ik ziet het helemaal zitten. Kleuren waar ik van hou. Een goed begin van 2017.

 • margien van megen

  Leuk, ik heb zoiets nog nooit gedaan. Ben benieuwd hoe het gaat lopen.

 • Roosje Laporte

  ik doe mee wil eindelijk eens aan een quilt beginnen maar handnaaien duurt te lang voor me . thanks voor deze kans xx

 • Sanny van der vorst

  Hallo heb een Bernina en las dit verhaal om een quilt te maken ,lijkt me heel leuk , maar ben niet zo creatief ,ga toch proberen mee te doen. Doe veel verstelwerk, heb echt erg veel plezier van mijn machine.
  Groet sanny

 • Teuni Schoneville

  Ik ben een art quiltster en ga graag meedoen.Ik heb al een behoorlijke voorraad lintjes, kralen, knoopjes opgebouwd in de loop van de jaren dus ben er klaar voor..Het wordt vast een kleurijk quiltjaar !!!

 • mir1963

  Natuurlijk doe ik mee…ben heel benieuwd: heb het al lang op mijn “to-do-lijstje” staan, maar wist niet zo goed hoe ik het aan moest pakken, dus: graaaaag! 🙂

 • Ida Berens

  Op deze manier lijkt het mij leuk om meer ervaring te krijgen in het quilten op de naaimachine. Een leuk vooruitzicht om op deze manier in 2017 bezig te zijn met naaien en quilten.

 • Franca Voogd

  Geweldig leuk idee. Ik quilt 23 jaar. Zowel met hand als machine, maar op deze manier nog nooit.
  Ik hoop zo mijn Aurora 440 beter te leren kennen. Ik ga de kasten uitpluizen en alles te voorschijn halen wat ik in jaren verzameld heb. Ben benieuwd hoe het gaat worden. Spannend!

 • Liesbeth

  Nou….! Dat kijkt me een mooie manier om mijn spuugnieuwe Bernina 770 QE te leren kennen!! Spannend….!!

 • Wilma

  Wat is dit een leuk idee. Ik ga in ieder geval volgen en mijn best doen om het te maken, daarnaast twee vriendinnen ook proberen enthousiast te krijgen.

 • Anny Evers

  Ik word helemaal blij van het vooruitzicht creatief te zijn met mijn voorraadje versieringen. Ik ga er elke maand naar uitzien.
  Prima idee,
  Groetjes Anny

 • Anita Popelier

  Mooi om alle kleuren batiks in te gebruiken, ik doe ook mee! Ik duik meteen in de kast voor de basis benodigdheden!

 • merlzand

  Heerlijk! …… laat ik nou net eenzelfde project in gedachte hebben na de show van Allie Aller op de Quiltshow! Samen met jullie zal dit veel fijner zijn.

  • Sylvia Kaptein

   En leerzaam met elkaar.. geef gerust al je ideeën door en laat foto’s zien…

 • johuls

  Ik doe graag mee Sylvia. Fijn om alles uit de machine te kunnen halen.

 • Jeanne van Beekveld

  Leuk idee Sylvia, ook ik heb er waanzinnig veel zin in. Ik laat me verrassen!

 • Ria

  Ik ga meedoen. Heb nog veel lapjes liggen en een B770QE dus dat moet lukken. Ben erg benieuwd.

 • Maria Mulder

  Ik heb nog nooit een quilt gemaakt, ben meer een technische naaister, maak mijn eigen kleding. Eigenlijk heb ik wel zin om mee te doen, omdat het iets nieuws voor me is.

  • Sylvia Kaptein

   Je kunt elk moment dat je wilt – vanaf 15 januari – instappen… lekker op je eigen tempo werken

 • Bernadette De Clerck

  Durf de deur niet uit alhoewel echtgenoot thuis is, klinkt belachelijk zeker maar straks komt het pakket er aan die ik besteld heb met alle benodigdheden en ben zoooo nieuwsgierig en kijk er zo naar uit. Moet wel nog eerst onder de Kerstboom liggen maar zondag mag ik het dan zoveel bewonderen als ik wil. Hoe gelukkig kan een mens zijn.

 • Greetje Hein

  Sylvia, wat een geweldig initiatief. Ik ga zeker mee doen. Project nr. ?. Super om zo meer met de machine te doen. Betsie (Bernina) staat al te popelen.

 • Mechtild Pieterse Korse

  Hoi Sylvia, nog nooit gedaan quilten, nieuwe uitdaging! Lijkt me leuk!

 • Montina Braaksma

  Leuk! Ik ga ook mee doen. Goed project voor het nieuwe jaar!

 • lieveanita

  Hoi Sylvia, eerst kom ik even een cursus bij je doen en dan lijkt het me wel heel leuk om me hierbij aan te sluiten. ik ga ervoor! 🙂 Fijne feestdagen en tot 10 januari

 • Mimy van doeveren

  Wat geweldig.Ik doe graag mee met mijn bernina 560 Net een maand gelden gekocht. Dus een elke uitdaging.
  Lijkt me ook leuk om samen met iemand te doen in de buurt van wageningen.

 • Irma Haerkens

  ik heb niet veel quiltervaring maar ik denk dat ik het maar eens ga proberen. ik hou wel van kleur!

 • Janke Bergmans-Jansma

  Mooie manier om de mogelijkheden van mijn machine te (her)ontdekken. Ik heb een Bernina 830. Ook Art Quits spreekt mij erg aan. Vol verwachting…..

 • madeliesje

  Ik wil al jaren beginnen met quilten, dus dit is voor mij iets om er nu mee te starten, dus ik doe mee.

 • quarts

  Bedankt voor het organiseren van dit leuke evenement! Zie er naar uit en hoop er veel van te leren en plezier van te hebben.

 • carine van schoor

  ik doe mee. alvast bedankt om het boodschappenlijstje te delen, weet ik meteen wat ik wensen kan onder de kerstboom

 • Karin berkhout

  Ik doe graag mee, een goede reden om mijnborduursteken daadwerkelijk te gebruiken.

 • Desire de Vries

  Ja, ik ga ook mee doen! Het lijkt mij een hele uitdaging om een heel jaar aan één project te gaan werken. Ook waanzinnig leuk om inderdaad veel siersteken van de naaimachine beter te leren kennen.

 • Jacqueline van Gammeren-Ouwerk

  Sinds enkele weken heb ik de B720 op mijn naaitafel staan. Super gelegenheid dus om allerlei steken en mogelijkheden uit te gaan proberen! En stofjes, bandjes, lintjes enz, enz. te over dus komen die eindelijk ook eens van pas. Ik verheug me op het eerste patroon. Groet, Jacqueline

 • Mariëlle Van Leeuwen

  Helemaal geweldig dit, zo spannend, ben echt nu al benieuwd naar het eind resultaat.

  Op naar 2017 met een leuke opdracht elke maand!

  Fijne Feestdagen!

 • Esther

  Ooohh wat bijzonder zeg. Ik had eigenlijk nooit echt van quilten gehoord! Zo kom je weer eens wat te weten zeg. En wat zou het tof zijn om dit uit te kunnen gaan proberen!
  Ik geloof dat ik eerst heel wat materiaal bij elkaar moet gaan sparen om zo iets te kunnen gaan maken

  • Sylvia Kaptein

   Hopelijk wel, Ria, in ieder geval om heel creatief met steken om te gaan

 • Cisca

  Is dit ook voor een beginner? Ik kan naaien en met machines borduren, maar quilten heb ik nog nooit gedaan, en naaien is niet mijn beste kant. Cisca

  • Sylvia Kaptein

   Zeer zeker, Cisca: het wordt allemaal tot in de puntjes uitgelegd met ondersteuning van mijn FaceBook groep ‘Crazy Colors Mystery Quilt 2017’. Als je vragen hebt kun je ze altijd stellen hoor!

 • Jenny

  Ha die Sylvia, Ik vind het fantastisch. Het is echt wat nog op mijn to do lijstje stond omdat ik graag alle voetjes eens uit wil proberen. voetjes voor lintjes, kralen, koordjes, noem maar op ik vroeg me al af of dat goed werkt en wat ik er mee zou doen. Helemaal te gek dus ik doe zeker mee 🙂

 • Trijnie

  Lijkt me leuk om mee te doen. Heb nog nooit zoiets gedaan, dus het is voor mij een hele verrassing.

  • Sylvia Kaptein

   Het blijft een verrassing als je ziet welke leuke steken je allemaal hebt!

  • Sylvia Kaptein

   Als je daar siersteken op hebt zitten wel, Bep. Welk merk is het? En heb je nog een handboek bij je machine? Daar kun je eventueel alles op vinden, ook kun je via Internet kijken..

 • Annerieke

  Sylvia, ik ben helemaal enthousiast 😀
  Ik heb hem ook leerlingen lekker gemaakt om mee te kijken/ te doen.
  Een heerlijke manier om je machine beter te leren kennen. Top 😀

  • Sylvia Kaptein

   Geweldig, vooral enthousiast blijven en lekker bezig zijn straks

 • Plien Habraken

  Hoppaaa helemaal geweldig dit wordt dan mn eerste quilt….zo’n zin in?ff tjekke of mn naaimachine nog wel werkt na 5 jaar….zal wel flink moeten worden geolied ?

  • Sylvia Kaptein

   In ieder geval krijg je genoeg te doen om je machine het komende jaar flink te laten werken, Plien!

 • Marion Wouda

  Hallo Sylvia, het werkt gelukkig!
  Leuk project, te meer omdat ik pas een Bernina 770 QE heb aangeschaft en deze nu al quiltend kan gaan verkennen.

  Heb nog vragen over voetjes:
  Is een persvoetje hetzelfde als een open borduurvoet?
  Welk koordvoetje raad je aan voor deze machine?

  • Sylvia Kaptein

   Een persvoetje is een voetje dat op het werk staat, en niet erboven zweeft. Het open borduurvoetje is in dit geval – als het no. 20 is – het juiste voetje voor de siersteken. Koordvoetje 21 of 22 zijn geschikt, ik ga ze allebei gebruiken. Maar ook het quiltvoetje voor Freemotion Quilten, quilten uit de vrije hand, wordt gebruikt

 • Marion Wouda

  Hallo Sylvia, dit is een test. Mijn berichtje met vraag van 19 december zie ik niet meer terug tussen de berichtjes. Even kijken of dit nu wel werkt.

  • Sylvia Kaptein

   Leuk dat je zo enthousiast bent, Nelly! Het wordt een leuk project

 • Annie pijnenburg

  Oh wat een uitdaging. Heb pas mijn mijn 830 dus moet nog veel leren. Doe dus heel graag mee

 • Margriet

  Ik heb dit nog nooit eerder gedaan dus veel bandjes, pailletten en kralen heb ik ook niet. Komen daar ook pakketten van die je kan bestellen?

  • Sylvia Kaptein

   Je kunt altijd via mijn webshop Sylvia’s Art Quilts Studio kijken, Margriet. Daar staan bij de categorie ‘Crazy Colors Mystery Quilt 2017’ diverse pakketten oa. met de basismaterialen, losse kralenpakketjes kun je via Mill Hill kralen bekijken en bestellen.

   • Margriet

    heb je geen basispakket met kraaltjes en bandjes zoals dat het op het plaatje staat. Lijkt me handig, ik heb nl geen bandjes en kralen en als ik het basispakket zou bestellen zou het handig zijn als dat ook gelijk kan.

 • sjaantje54

  Ik doe nu Experiment 1 bij Wil Fritsma en vind het helemaal leuk, dat experimenteren met steken en stofjes. Ik denk dat de Mystery Quilt een welkome aanvulling wordt. Verheug me er op!

 • Gerry Ruijsbroek

  Ik ben nog niet zo lang aan het quilten maar ik vind het een verslavende hobby. Ik heb een oude quiltexpression 2044 van de pfaff en nog nooit de vele sierstukken uitgeprobeerd dus ik wil heel graag meedoen.
  Groetjes Gerry Ruijsbroek

 • Marianne van den Dries

  Silvia het lijkt me heel leuk om mee te doen. Heb nu een paar maanden Bernina B740 . Nog geen siersteken gebruikt. Kan ik ze dadelijk uitproberen!
  Heel mooi initiatief!!!

 • Marcianna

  Geweldig! Ik wil al heel lang Crazy Quilten, maar weet niet hoe/waar te beginnen. Count me in!

 • mia

  Spannend, wel heel leuk en kleurig als ik dat zo lees, gelukkig veel batiks in mijn batikbak. Op naar 2017

  • Sylvia Kaptein

   Je mag kleuren gebruiken die je zelf mooi vindt, en aanpassen met garens… het wordt daardoor heel gevarieerd

 • Anke

  Nog nooit gedaan, dus leuk om zo eens een keer mee te beginnen!
  Ben benieuwd of het gaat lukken.

  • Sylvia Kaptein

   Tuurlijk gaat het lukken, Anke, en anders gewoon vragen stellen hoor!

 • Hetty Meijers

  Wat een geweldig leuk idee! Ik hou van werken met batiks en frisse vrolijke kleuren … de combinatie met al die kraaltjes, lintjes, kraaltjes en al het andere moois, moet een prachtig werkstuk op gaan leveren dus ga het zeker volgen!

 • Tineke

  Sylvia, mooie frisse kleuren.Zeer aanlokkelijk om een quilt te maken. Het zou mijn eerste kunnen zijn. Wel een hele uitdaging. Toch maar doen………………….

 • Jolanda

  Ooo geweldig!! Heb net een nieuwe machine, zo kan ik hem
  goed leren kennen! Samen met mjjn man, die al aan het borduren geslagen is.

 • Djoekie

  Ik vind dit hardstikke leuk, een andere naaimachine maar ga het gewoon proberen . Ben gek op batik, dus erg veel zin in
  Wacht in spanning af

  • Sylvia Kaptein

   Je naaimachine kan altijd gebruikt worden, hoeft niet persé een Bernina te zijn. Alleen je siersteken gebruiken!

 • Ineke Mensink

  Hallo Sylvia,
  Wat een leuk idee, ik heb heel veel draadjes, lintjes en kralen liggen, kan ik daar eindelijk iets mee doen. Gaaf ook om eindelijk wat meer steken van mijn Bernina 830 te gebruiken. Ik ga gauw wat stoffen verven!

 • Anouschka

  Wat een leuk idee. Ik doe mee 🙂 ik zat laatst naar alle siersteken te kijken op mijn naaimachine en ik wilde al iets bedenken om er mee te foen. Dit lijkt mij perfect!! Ik ga mij gelijk aanmelden bij de Facebook groep 🙂

 • Jacky

  Heel erg leuk,ik ga zeker meedoen want ben nog niet zo een fanatieke quilter dus fijn om de kneepjes te kunnen gaan leren?
  Gr jacky

 • Patty Sonnemans

  Wauw geweldig. Ik heb er nu al zin in. Eindelijk als handquilster ervaring op de machine dien.

  • Sylvia Kaptein

   Leuk dat je enthousiast bent Bianca. We gaan er wat leuks van maken

 • creatievelingelly

  Nu ik per 1 januari geen baan meer heb, heb ik er alle tijd voor. Nu eerst vakantie en kan ik op mijn gemak uitzoeken wat ik nodig heb. Leuk, ik heb er zin in

 • Emmy Vrijsen

  Ik heb nog nooit aan zoiets meegedaan. Maar al wel veel gekeken om eens mee te doen. Pas een nieuwe machine lijkt me dit project erg geschikt om de machine goed te leren kennen. Ook de kleuren vind ik geweldig. Kortom ik doe mee en vind dat heel spannend.

  • Sylvia Kaptein

   Dan kun je je machine goed uitproberen, zeker qua siersteken, Emmy

 • Anna

  Wat een leuk project, ik heb het nog nooit gedaan, geen mysterie en geen crazy quilt. Dit is een leuke uitdaging om alles uit te proberen.
  Ik heb er zin in ?

  • Sylvia Kaptein

   Er is heel veel variatie mogelijk, dus kun je je helemaal uitleven, Anna

 • Hilde Germonpré

  I’m in .. ?
  Dit wordt een heel eigen persoonlijke mystery !! Leuk vind ik dat we met ‘afgewerkte’ blokken zullen spelen – quilt as you go, heerlijk !!
  Dank je wel Sylvia voor dit project .. ??

   • Sonja de Waal-Snijder

    Helaas is mijn machine wel héél er basic. Aleen stikken en zigzaggen. En ik werk eigenlijk liever met de hand. Maar ik vind het wel leuk om dit een beetje te volgen, want ik ben wel een liefhebber van crazy quilts. Ik hoop wat foto’s te zien in de toekomst.

   • Sylvia Kaptein

    Wie weet wordt je zodanig geïnspireerd dat je zelfs je stiksteken en zigzagsteken gaat gebruiken… want ook dat zijn siersteken, daar kun je nog best veel effecten mee bereiken!

  • Sylvia Kaptein

   Nog éven geduld… maar de voorbereidingen qua materialen kun je al treffen

 • Wilma Heemskerk

  Oh ik ben beniuwd naar dit project. Ook of ik het zal kunnen volhouden. De facebook groep zou een stok achter de deur moeten zijn voor mij

  • Sylvia Kaptein

   En natuurlijk deze Bernina Blog, Wilma, want ook daar kun je je resultaten laten zien

 • Annet

  Super leuk. Haak, brei, stoffeer en naai kleding etc. Nu een nieuwe uitdaging proberen. Altijd al willen quilten. Dit lijkt me een super leuk project om mee te starten. ?

  • Sylvia Kaptein

   En niet al te ingewikkeld… maak het zo gevarieerd als je zelf wilt

 • Trijntje Schelling

  Dag Sylvia, wat een leuk idee. Ik ga zeker mee doen, en fijn alle siersteken van mijn machine gebruiken. Groet Trijntje

 • marleen van der linden

  ik kijk er naar uit ,is een uitdaging doe eens iets meer met je bernina
  grt marleen

 • geth

  Ik wil heel graag hieraan meedoen, alleen ben ik niet van deze kleuren dus ga ik hem maken in aarde tinten. Zal dus een heel ander uiterlijk krijgen maar zoals ik me een beetje kan inbeelden toch een mooie quit met sjiekere uitstraling zijn.
  Heb onwijs zin in om de ongebruikte siersteken van mijn 830 te gaan benutten.

  Groetjes Therese

  • Sylvia Kaptein

   De kleuren kun je zelf kiezen, Geth, dat is juist het leuke van zo’n project

 • Roos

  Hallo Sylvia, het lijkt me leuk om een quilt met de machine te maken. Vroeger wel met de hand gedaan. Dus lijkt het me spannend om nu met de machine dit te doen.
  Dit is een super leuk idee en hoop er veel van te leren.

 • jolanda van den ende

  Ik kijk er naar uit om een nieuwe uitdaging te gaan doen in 2017.
  De batik en de flitsende kleuren met alle versiersels lijk mij wel een kik.
  Ik kan niet wachten om te gaan starten.

  • Sylvia Kaptein

   Tja, het zal toch even nog een maandje duren, Jolanda, maar dat is snel om hoor

 • citaatje

  Al heel lang staat een crazy quilt op mijn WIM lijstje. En er ligt nog een stapeltje batikjes van een maandabonnement wat ik ooit had. En na dertig jaar naaien heb ik wel het een en ander verzameld wat goed van pas gaat komen. Leuk, ik heb er zin in! Op mobiel en tablet lukte het overigens niet om commentaar te plaatsen, nu, op de pc wel! 🙂

 • jothea

  Ik wil heel graag meedoen. Ik maak al heel veel jaren, bijna 38, gebruik van mijn Bernina 801Sport en nog steeds met veel plezier. Ik vind quilten prachtig maar heb alleen nog patchwork gedaan. Ja, ik doe mee en verheug mij!

 • Ann Winters-Kerrinn

  ik heb een machine met veeel siersteken en ja het is waar,bijna nooit gebruikt! Is eigenlijk zonde. Ik denk dat ik meedoe,al is het alleen al om meer uit de machine te halen.

 • Wous Blokhuis-Koelewijn

  dat lijkt mij super leuk heb nog van alles liggen. Dus dat wordt uitzoeken wat ik kan gaan gebruiken

 • Sabrina

  Dat lijkt me super leuk. Ik heb nog nooit een quilt gemaakt, maar deze maakt me er wel warm voor. Ik doe mee!

  • Sylvia Kaptein

   Geweldig Sabrina! Je zult je in ieder geval niet vervelen de komende maanden

 • Margriet

  Lijkt me leuk om mee te doen, voor mij een uitdaging want ik heb zoiets nog nooit eerder gedaan.

 • Gerda Verwoort

  Ja, na de 365 quilt is dit weer een kleurrijke afwisseling voor mij !

 • Yvonne vale

  Hallo Sylvia,
  Wat geweldig leuk om een nog onbekende quilt te maken. Sinds kort ben ik aan het quilten en ik word enthousiaster en enthousiaster. Samen met mijn buurvrouw gezellig stofjes ophalen en dan samen aan dit project werken. Ik kan niet wachten tot de eerste opdracht. Helemaal leuk om me na de feestdagen weer op iets nieuw te verheugen. Met vriendelijke groet, Yvonne

  • Sylvia Kaptein

   Fijn dat jullie samen dit project gaan doen: het wordt daardoor al geweldig toch?

 • Nelie Beerthuizen

  nou Sylvia, je wil niet weten wat je hier teweeg brengt hihi < mn hele huishouden en naaispullenopslag op zn kop: sorteren, bakken gekocht, apart houden met alles wat ik denk maar nodig te hebben, kraaltjes, machinaal borduurgaren, leuke batikkleurtjes…heb door aaneenlopende =abonnement?= ziek zijn nog zooo ( veel te) weinig gedaan in dit opzicht met mijn B780, dus ik heb er enorm veel zin in! (gewoon jammer dat ik niet al in de kerstvakantie een startje kan maken),als ik het 1e deel zie weet ik wat ik verder nodig heb/wat ik niet heb? ( is machinaal borduurgaren geschikt?)

  • Sylvia Kaptein

   Hardstikke leuk dat je zo enthousiast bent. Machinaal borduurgaren, machinaal quiltgaren, alles wat door het oog van de naald past zal een bepaalde sierwaarde hebben bij het maken van siersteken. Wat je verder nodig hebt komt in de loop van dit project naar voren.

  • Inspirational Believe Tattoos

   Dus: pak het handboek van je machine, of kijk op de machine zelf, en ontdek hoeveel geweldige steken je hebt…

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam