Creatieve berichten over naaien

#2018 – Gelukkig Nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Maak er maar een prachtig 2018 van! Om het jaar creatief te beginnen en 2018 echt tot MIJN jaar te maken, maakte ik tijdens Oud&Nieuw dit shirt.

Het patroon is een gratis patroon hier van het BERNINA blog, het Supersnelle Shirt-patroon van Jade. Ik maakte het al eerder en het is niet alleen supersnel, maar ook comfortabel, dus prima geschikt voor dit doel. Ik maakte de medium, in lichtgrijze tricot. Ik stikte alle naden met een stretchsteek op mijn B380 en stikte de schoudernaden nog eens extra door met een rechte steek. Net als bij mijn vorige supersnelle shirt, werkte ik ook hier de hals af met een simpel zoompje in plaats van met de boord die bij het patroon hoort.

Vorig jaar maakte ik een babyshirt met print, waarbij ik de print met t-shirtfolie op de stof streek. Dit jaar gebruikte ik mijn zeefdrukset van Bobbinhood voor het maken van de opdruk. Het was meer dan een half jaar geleden dat ik deze techniek toepaste, dus de print is niet helemaal perfect, maar het is zó leuk om te doen! En eigenlijk heel simpel, je snijdt het patroon uit een plastic vel, plakt dat op je zeefraam en smeert de verf er overheen. Een kind kan de was doen! Mijn kinderen kunnen in ieder geval niet wachten om dit ook eens zelf te doen, ze stonden er met hun neus bovenop op Oudjaarsavond toen ik even bezig was….

Wil je zelf ook zo’n print maken? Je kan het sjabloon hier downloaden. Net als een jaar geleden is de tekst ook in spiegelbeeld toegevoegd, voor als je deze met strijkfolie op een stofje wilt drukken. Laat je het me weten als je er iets leuks mee maakt?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam