Creatieve berichten over naaien

Tijd voor vestjes!

“Wat draag je dan in de winter?” is een vraag die ik nog wel eens hoor. Nou, hetzelfde. Al die leuke jurkjes en rokken kunnen echt prima het hele jaar door met een dikke panty en een lekker vestje. En dat vestje, dat maak je lekker zelf! Het is tijd voor vestjes!

The Juniper Cardigan

Onlangs maakte ik The Juniper Cardigan van Jennifer Lauren Handmade. Dit patroon komt in twee lengtes. Een kort vestje tot de taille en een langer vestje tot op de heup. Het korte vestje is iets dat ik al een tijdje zocht. Ik draag graag vestjes van deze lengte om mijn smalle taille te accentueren. 

Tijd voor vestjes: twee is beter dan één

Ik maakte er gelijk twee. Het is immers herfst en tijd om laagjes aan te trekken. Ik maakte een panter-print vestje van een gebreide stof van de markt. Want panterprint kan met alles! 

Daarna maakte ik er eentje in een donkerrood gebreide stof met zwart katoenen tricot voor de mouwen en contrast. Beide vestjes zijn heerlijke basics die ik goed kan combineren met wat ik al heb in mijn kast. 

Saddle Shoulder?

Het patroon heeft een “saddle shoulder” wat letterlijk vertaald naar een zadel-schouder. Ik had er nog nooit van gehoord. Het lijkt op een raglan-mouw waarbij de schouder aan de mouw zit. Wel loopt deze verder door naar achter in een soort punt. Deze aparte mouw was ook de reden dat ik het patroon in eerste instantie een beetje voor mij uit had geschoven, het zag er best ingewikkeld uit. Gelukkig was dat het niet!

De instructies die erbij zitten samen met de markeringen op het patroon zorgen ervoor dat het patroon heel goed te doen is. Zelfs die rare schouder zit zo in elkaar. Het vestje is een snel project wat je in een avondje in elkaar hebt zitten.

Het vestje sluit met knoopjes aan de voorkant. Ik koos voor neutrale zwarte knoopjes. Door de automatische knoopsgat functie op de bernette38 zijn deze zo gemaakt. 

Ik ben heel blij met de vestjes! Ze zitten heerlijk en ik betrap mezelf erop dat ik in mijn hoofd al twintig andere kleuren- en stoffen combinaties heb gemaakt voor dit patroon. Je kan er echt alle kanten mee op! 

Meer zien van wat ik maak? Volg me op Instagram! @Lisa_Sews 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: stof
Benodigde producten:
bernette 38
bernette 38

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam