Creatieve berichten over naaien

Skinny joggingbroek en bijpassende hoodie

Mijn oudste zoon werd 8 jaar oud. Ik had een week voor zijn verjaardag een nieuwe stof gekocht. Hij vond de stof mooi én lekker zacht: “Dat wil ik op mijn verjaardag aan mama!”. Dus ik kon weer aan de slag.

De stof heeft afbeeldingen van grote draken. Ik wilde sowieso een draak op de voorpand van de trui. Verder moest ik passen en meten om de broek en de hoodie uit 1,60 meter stof te knippen. Ik kwam er vrij laat achter dat ik niet genoeg boordstof had én niet genoeg effen zwarte stof voor de binnenkant van de capuchon. Het was te laat om nog stof te bestellen of te kopen en te wassen, dus ik moest improviseren. 

Ik gebruikte uiteindelijk voor de binnenkant van de capuchon 1 stuk zwarte stof en 1 stuk groene stof. En dit valt nauwelijks op. En voor de zwarte strook stof langs de zakken heb ik geen boordstof gebruikt, maar effen zwarte tricot.

Ik naaide de kleding ‘s avonds, hierdoor is een aantal procesfoto’s wat donker geworden.

Het naaien

Bij de broek moet je goed opletten hoe je hem in elkaar zet. Je naait eerst de buitennaden dicht met de locksteek. Vervolgens naai je de zwarte strook aan de zak-opening. Daarna naai je past de binnenbeennaad dicht. 
De binnenkant van de zakken bestaat uit één groot deel voor zowel de linker- als de rechterzak. Dit ‘zakdeel’ stik ik vanuit de binnenkant door met de 4-draads coversteek. Hiervoor heb ik de bernette 48 dus omgebouwd van locksteek naar coversteek.

                                                       Het doorstikken van het zakdeel.

 

Ga langzaam door de bochten.

Ik wilde nog meer naden doorstikken met de 4- draads coversteek, dus ik had ervoor gezorgd dat ik de hoodie en de capuchon ook al grotendeels in elkaar had zitten. Dan kon ik die meteen doorstikken.

Het doorstikken van de capuchon.

Nadat ik alle stukken had doorgestikt met de 4-draads coversteek, kon ik de bernette 48 weer ombouwen naar de locksteek (dit ombouwen duurt slechts een paar minuten).

Met de locksteek heb ik vervolgens de broek en de hoodie afgemaakt. 

We zijn erg blij met het resultaat! Een mooie, slanke broek en een smalle, lange hoodie. Mijn zoon is vrij smal, dus ik gebruik altijd een kleinere maat die ik vervolgens verleng.

Je ziet dat de stiksels van de zakken van voor naar achteren doorlopen. Het is één lang stiksel.

Ik heb al meerdere van deze leuke, smalle broeken genaaid. Kijk hier,  hier, hier, hier, hier, hier en hier voor meer voorbeelden van deze skinny joggingbroek. 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: boordstof, elastiek, joggingstof, koord, lockgaren, SnapPap, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam