Creatieve berichten over naaien

De IJverige Wijven geven Van Katoen

Sinds juli ben ik officieel lid van de Ijverige Wijven, een naaiclub in Gent. Ze komen maandelijks samen in een buurtcentrum, afwisselend in twee wijken. Ik ging hen eerder interviewen voor Gentblogt en ik was meteen geraakt door hun enthousiasme. Er liepen toen een twintigtal dames druk in de weer rond, er stonden naaimachines en veel stekkerdozen en verlengdraden, er werd gebreid, gestikt, gekletst, patronen werden overgetekend, stof werd geknipt, nieuwe rokjes bewonderd, tips uitgewisseld,…

De Ijverige Wijven en hun Leuvense tegenhanger Het Leuvens Stiksel zijn de initiatiefnemers van Van Katoen, een groot opgezet textiel-initiatief voor het Goede Doel. Ook andere naaiclubs hebben hun schouders er onder gezet. Ik kan je garanderen dat zaterdag 14 april 2012 al bij heel wat naaiers in de agenda staat aangekruist. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het precies gaat worden. Behalve dat het een naaimarathon wordt in het <s>Geuzenhuis</s> MIAT in Gent, dat er workshops zullen zijn en ook stof te koop. En je zal kunnen kletsen bij een drankje. Enfin, een fijne boel.

De opbrengst gaat naar Annick for Kenya. Annick Van Uytsel kwam in april 2007 niet thuis na een fuif. Haar lichaam werd later gevonden in het Albertkanaal te Lummen. Eén van haar dromen was gaan werken in een Derdewereldland met en vóór kinderen. Haar ouders willen die droom realiseren, één van de projecten is een naaischool in Lukore. De opbrengst van Van Katoen gaat dan ook naar dit project. En omdat alle beetjes helpen: zet het in je agenda, misschien heb je nog een lapje stof over dat je wil doneren, heb je een idee,…

In afwachting van 14 april is de shop open. Je kan er patronen van verschillende bloggers kopen allemaal ten voordele van het goede doel. Mijn keuze viel op het peuterkleedje. Maar ook het patroon van de Boleo ligt al klaar. En er komen er nog bij… Je kan alle creaties trouwens bewonderen in de Van Katoen Flickrpool.

Ik koos voor een combinatie van rood en wit. Mijn nichtje is blond en nogal bleek van vel. Hoewel ze nog geen twee is, heeft ze toch een eigen willetje. Dat vurige rood onderstreept dat alleen maar. De instructies waren duidelijk, ook voor een beginner zoals mezelf. Ik vind het een geslaagd project (al is het nog niet helemaal af, dus moet je nog even wachten op de foto’s) maar ik ben nu al zeker dat er nog wel zullen volgen in andere kleuren en voor andere peutermeisjes.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam