Creatieve berichten over naaien

Samen kun je meer bereiken dan alleen!

Het lijkt heel ouderwets, vrouwen die tijdens een avondje samen, bezig zijn om iets te maken van textiel. Een kledingstuk, iets voor de uitzet, of een quilt.

Maar volgens mij is het weer helemaal modern, want ik zie overal initiatieven opbloeien om samen bezig te zijn met textiel en daarmee iets te maken voor een gezamenlijk doel. Nou kom ik er door mijn werk natuurlijk ook wel mee in aanraking, maar het is echt hartverwarmend om te zien hoe deze mensen zich geheel belangeloos inzetten voor een ander. En daar gaat echt heel veel tijd in zitten! Eerder schreef ik al over de little Quilts of Love, waarbij samen quiltjes genaaid worden voor overleden babies. En een tijdje geleden schreven zowel Patricia als ik over het initiatief “Van Katoen”, een naaimarathon en meer voor “Annick for Kenya”.

Ook in Nederland is er een dergelijk initiatief, de 1111marathon die door de Stichting Creapower wordt georganiseerd.

De Stichting heeft als doel het bevorderen van het zich belangeloos inzetten van creativiteit ten behoeve van een ander binnen de Nederlandse samenleving en bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid.

De stichting Creapower zal als eerste goede doelen actie de naaimarathon (1111marathon) organiseren.
Met 111 deelnemers, 12 uur lang met de naaimachine werken aan 111 creaties voor kinderen uit het project 1111kinderkamers en voor het Voedsel Loket Almere. Kinderen die om welke reden dan ook geen eigen plekje hebben in huis. Om hun slaapkamer op te fleuren wordt op 17 maart 2012 door de deelnemers aan de marathon gewerkt aan fleurige memoborden, zachte knuffelkussen en dekentjes, stoere opbergzakken en warme badjasjes.

Ook u kunt deelnemen aan deze marathon, maar opgave vooraf is wel noodzakelijk. BERNINA stelt voor deze dag een aantal machines beschikbaar die gebruikt kunnen worden als u uw eigen naaimachine niet mee kunt brengen.

Maar daar blijft het niet bij; De stichting zal jaarlijks een grote goede doelen actie organiseren voor een goed doel in Nederland. Daarnaast zal de stichting door het hele jaar via de website en sociale media creatievelingen oproepen om hun creativiteit in te zetten voor een goed doel. Of dit doel het zieke buurmeisje is of het helpen van een creatieve workshop in een bejaardentehuis. Alles is mogelijk.
Meer informatie: www.1111marathon.nl

En wat ook weer heel leuk is, is dat Creapower en van Katoen ook weer informatie over en weer uitwisselen. Dat geeft volgens mij echt de kracht weer van SAMEN, dan kun je veel meer bereiken dan alleen.

We hopen dat u ook op de een of andere manier een bijdrage aan een van deze fantastische projecten wilt geven, door actief mee te doen, of op een andere manier. Of misschien heeft u wel uw eigen project, groot of klein, ook dat vinden we natuurlijk geweldig!

Misschien tot ziens in Almere, Gent of tijdens de volgende LQoL in Aalst.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam