Creatieve berichten over quilten

Buitenplaats quilt

Ik heb altijd al eens willen naaldschilderen met de naaimachine. Ik heb verschillende boeken daarover gekocht en nu de stap gewaagd. Met de BSR van mijn Bernina 550 durfde ik het wel aan en sloeg aan het experimenteren. Ik woon in de gemeente Stichtse Vecht en daar zijn veel mooie 17e eeuwse buitenplaatsen. Ook is het jaar 2012 het jaar van de Buitenplaats. Een onderwerp was dus al snel gekozen. Ik heb een foto op stof gedrukt en ben die helemaal als een collage gaan bewerken met stofjes. Vervolgens heb ik met viscose rayon garen de contouren machinaal geborduurd en vervolgens alles vrijmachinaal gequilt. Stukjes gekleurde tule geven een mysterieus effect hier en daar. Een leuk experiment en zeker aan te raden voor iedereen die eens wil proberen te ‘schilderen’met de naaimachine.

U kunt de quilt zien op de tentoonstelling t/m 31 oktober in Streekmuseum Vredegoed. Ik exposeer daar quilts samen met werk van 2 schilders en 2 beeldhouwers. Heuvellaan 7 in Oud-Maarsseveen. www.vredegoed .nl

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam