Creatieve berichten over quilten

Quiltkunstwerk vandaag primeur in Deventer

Tijdens de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde, vandaag begonnen in de Lebuïnuskerk in Deventer, is een uniek Patchwork- en Quilt kunstwerk te zien. Onze Fiat 500L heeft een patchworkhoes gekregen met daarin blokken waaraan ruim 150 quilters uit binnen- en buitenland hebben meegewerkt. De hoes heb ik een jaar geleden bedacht en gemaakt dankzij de vele ingeleverde blokken van vrienden en klanten van Quiltatelier Vlijtig Liesje uit Oud-Maarsseveen.

Ruim 150 quiltsters uit Nederland, Duitsland, België, Amerika en Italië hebben na een oproep van mij patchworkblokken ingeleverd. Deze heb ik vervolgens op een stoffen mal van de auto genaaid. Alles is genaaid op de BERNINA 710, die fantastisch werkt met dergelijke grote lappen, vanwege de ruime armdoorlaat. Daarna is de hoes voorzien van tussenvulling en de lap is machinaal doorgequilt door Marjolein Eysberg, ook op een BERNINA 710.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Gerrie van Elburg heeft de stoffendelen afgebiesd. Resultaat is een kleurrijk en informatief object dat diverse patchwork- borduur- en quilttechnieken, goed in beeld brengt. Dit kunstwerk symboliseert de verbondenheid tussen quilters, waar zij zich ook bevinden op de wereld. Quilters ruilen lapjes en delen kennis en patronen. Vriendschappen ontstaan vaak in quiltgroepen. Samen werken aan een gezamenlijk project geeft bovendien veel plezier.

Na de tentoonstelling in Deventer is de Quilthoes te zien in november tijdens de Handwerk & Quiltdagen beurs in Nieuwegein en vervolgens in april 2016 bij de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk.

De auto met de Quilthoes staat deze week van 9 tot en met 13 september bij de ingang van de Lebuïnuskerk in Deventer, aan de Kleine Poot 7, dagelijks van 10.00-17.00 uur. U kunt nog een kijkje gaan nemen!

Meer informatie vindt u op www.quiltateliervlijtigliesje.nl.

 

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam