Creatieve berichten over quilten

Een jurkje voor Lotte.

Voor Lotte die een poosje geleden haar eerste verjaardag vierde had ik nog een jurkje gemaakt. Gezien het feit dat de Hollandse zomer vaak niet zo mooi is als wij wensen, heb ik een overgooiertje gemaakt. Dan kan er namelijk altijd een t-shirtje onder gedragen worden.
Zoals vele kleine meisjes moest ook hier roze de hoofdkleur worden. Ik heb twee verschillende katoenen stoffen genomen en die gecombineerd met lila satijnband. Het satijnband heb ik versierd met een siersteek van paars garen om zo toch een iets ander kleuraccent erbij te krijgen en het iets minder zoet te maken.

Het patroon is een erg oud basispatroon dat ooit uit de Knip kwam. De (oorspronkelijke) vaste schouderbanden heb ik vervangen door losse strikbanden die ik met een platte knoop dicht maak. Op deze manier kan er gespeeld worden met de lengte. Voor mijn eigen meiden maakt ik er vroeger vaak een oprijg in het rokdeel, zodat het twee zomers gedragen kon worden. Voor de volgende zomer haalde je de oprijg er dan uit en plots had je dan 4 cm extra lengte.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam