Creatieve berichten over quilten

Moderne quilts en antieke tegels

Dat is de titel van een expositie in het Tegelmuseum in Otterlo. Deze expositie is verlengd tot 1 juli 2012 en het is bijzonder de moeite waard om te gaan kijken. Behalve de vele prachtige antieke tegels en de diverse tegeltableaus zijn er op dit moment nog zo’n 110 quilts te bezichtigen die allemaal geïnspireerd op tegels zijn. Vanwege het jubileum van het Tegelmuseum  was er iets speciaals bedacht en dat is in samenwerking met leden van het Quiltersgilde, deze tentoonstelling geworden. Voor zover de tegels in de collectie aanwezig zijn, zijn die bij de betreffende quilt geëxposeerd. Erg leuk om werkstuk en inspiratiebron samen te zien.

Het museum heeft in de afgelopen decennia de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus opgebouwd, vanaf de late middeleeuwen tot heden. Er is zelfs werk van Escher en Karel Appel te zien, heel bijzonder. Ook een juweeltje is de slagerswinkel.

Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo kon in 1961 starten als zorgzame beheerder van het erfgoed van de Friese boerenzoon en latere architect Gerrit Feenstra. Hij heeft het grootste deel van de tegelverzameling, die nu in het museum te zien is, bijeengebracht. In 1975 heeft het Nederlands Tegelmuseum met steun van onder meer de provincie Gelderland en de gemeente Ede de bruikleencollectie van de heer Feenstra aangekocht.


Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Lidy BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    met ons quilt groepje hebben we genoten van de quilts en de tegels en de quilttegels, lekkere koffie en een vriendelijke gastheer.
    nieuwe inspiratie opgedaan, kortom: echt de moeite waard!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam