Creatieve berichten over quilten

Resultaten van de punchlessen.

Ook dit jaar was er weer een klein groepje cursisten die de lessen “Mogelijkheden met de punchmachine”  volgden. In deze lessen zijn we na de basis van het punchen, voornamelijk bezig met ontdekken en experimenteren. Daarom worden over het algemeen geen grote werkstukken gemaakt, maar kleine proefjes.  Behalve op wolvilt of losse wol, kan en ook op allerlei andere ondergronden gepuncht worden, zoals (chiffon)zijde, katoen, flanel, fluweel en organza. Ook werkten we niet uitsluitend met wol of andere dierlijke vezels, maar ook met allerlei synthetische stoffen, die dan soms ook nog eens gedeeltelijk versmolten worden. In een van de lessen staat ook het maken van reliëf centraal.
Hieronder een kleine selectie van de resultaten. Een van de cursisten verwerkte twee “proefjes” op  kleine tasjes van natgevilt vilt.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam