Creatieve berichten over quilten

Expositie “Textiel en Taal”

expositie textielkunst

In het Huizer Museum Het Schoutenhuis heeft de textielgroep QS2 een expositie met het thema Textiel en Taal. De leden van QS2 hebben zich laten inspireren door gedichten. Onder de leiding van  de Gooise dichter Gerard Beentjes hebben de leden van QS2 zelf gedichten gemaakt.  Deze gedichten vomden weer de inspiratie voor eigentijds textielwerk. Soms is daarbij textiel vervangen door andere materialen zoals papier en hout. De gedichten en teksten kunt u lezen door een klik op deze link.
Het is een zeer gevarieerde tentoonstelling geworden die de moeite waard is om bekeken te worden. Deze expositie kunt U nog tot 10 maart bezichtigen.

Daarnaast heeft het Huizer Museum een mooie vaste collectie die de geschiedenis van Huizen weergeeft. Er is o.a. een woonvertrek waarin een Huizer boeren– of vissersgezin te zien is in de originele klederdracht die behoort bij het beroep. In de vitrines van de klederdrachtzaal vindt u mannen–, vrouwen– en kinderdracht voor daags en op zondag, in en uit de rouw,  voor de zomer en winter.  In het souterrain wordt doorgaans een beeld gegeven van de historie van Huizen, het boeren– en vissersleven.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam