Creatieve berichten over quilten

Expositie stof & beeld.

Tot 8 juli is in het Waalres Museum in Waalre de expostie te zien van Mirjam Pet-Jacobs met textielkunst en van Karel Zijlstra met bronzen beelden en foto’s. Het Waalres museum is een klein, haast intiem museum met een prachtige expositie ruimte waar het werk van beide kunstenaars volledig tot zijn recht komt.
De “Mimi” figuren van Mirjam en de lange slanke beelden van Karel vullen elkaar prachtig aan. Dat was ook een van de redenen om samen te exposeren.
Het  werk uit de Mimi Series gaat veelal over de sociale interactie met elkaar.  Er zijn ook transparante werken uit de Message Series en in de bovenzaal nog werk uit de Social Series. Dat is werk met een sterke, soms controversiële, boodschap. Ze houdt van het contrast van de zachte, vriendelijke stoffen met de, vaak harde onderwerpen als huiselijk geweld en zelfmoordaanslagen.  Dit is het tegenovergestelde van meer poëtische kunstwerken,  waarmee ze nadenkt over het “waarom” van het leven.
Veel van haar werk is vaak zeer intensief doorgestikt met zowel de machine als met de hand. Op de detailfoto van ‘Not to touch’ is dat goed te zien. (foto Mirjam-Pet-Jacobs)
Karel vond zijn inspiratie bij de Kelten. Zoals de Keltische danser zich rechtopstaand beweegt, zo reiken ook de beelden van Karel Zijlstra naar verheffing en vergeestelijking.
In de bovenzaal hangen ook foto’s van Karel. Foto’s van personen die op de computer bewerkt zijn gecombineerd met motieven uit de natuur. Het geheel heeft een Art Nouveau-achtige uitstraling, maar is toch heel eigentijds.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam