Creatieve berichten over naaien

We gaan een quilt maken…

Soms heb je net een klein zetje nodig om ergens mee aan de slag te gaan. Dat overkwam mij in de afgelopen Kerstvakantie. Lekker even tijd om op Facebook en het internet rond te hangen. En zo kwam ik een berichtje tegen van By MiekK met de aankondiging van een nieuwe online quiltcursus “Een blok per maand“. By MiekK zorgt voor de beschrijving, onder andere op haar blog en je kunt daarmee aan de slag met je eigen stoffen of iedere maand een (ecologisch geproduceerd) stofpakketje bestellen bij Sew Natural.

Het is niet dat ik niet kan quilten, ik heb jarenlang les gehad, dus waarschijnlijk ken ik de meeste technieken wel. Maar het komt er de laatste tijd niet meer van om hier iets mee te doen. Een blok per maand lijkt me echter wel te doen, zeker als we het met een aantal collega’s samen kunnen doen. In de middagpauze gezellig samen aan onze quilts werken.

En dan nieuwsgierig afwachten hoe het volgende blok er uit ziet en welke stoffen er komen. Ik kijk er echt naar uit.

Inmiddels heb ik het eerste stofpakketje besteld en José ook al kunnen motiveren om mee te gaan doen. Ik hoop dat het pakketje snel komt, want a.s. zaterdag komt de eerste les al op de blog van By MiekK.

Hoe het af gaat lopen met mijn quilt, dat ga ik u regelmatig op deze blog laten weten, en natuurlijk ook op Facebook. Op de FB-pagina van BERNINA Nederland & Belgie of op de speciale pagina van de “Quiltcursus #BOM13” zoals de cursus officieel heet.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ria Zandbergen

  Leuk, dat worden gezellige middagpauzes! Ben benieuwd hoe verschillend de quilts zullen worden.

 • Rianne

  Hoi Gerda, ik had eigenlijk ook niet anders van je verwacht 😉
  Wij hebben ook de paars-rode stof besteld, maar waarschijnlijk gaat Femke daar mee aan de slag. Dat moeten we van de week even bekijken. Ik heb nog genoeg stofjes liggen waarmee ik wat kan doen. Ik ben benieuwd hoe jouw quilt eruit komt te zien. Leuk dat je ook mee doet!

 • gerda groenevelt

  Hoi Rianne,
  Wat denk je… ik weet nu al dat ik er toch weer mijn eigen draai aan ga geven. Maar ik vind het wel leuk om zo wat technieken te leren. Ik weet er inmiddels best wel wat van door er heel veel over te lezen als ik er iets over hoor, maar ik quilt zelf eigenlijk bijna nooit.Ik heb voor de kleur paars gekozen.

 • Therese

  Leuk idee, mijn vriendin had het er vorig jaar over dat ze graag een quilt zou willen leren maken.
  zal dit eens doorspelen lijkt me erg leuk. en wie weet ga ik het ook nog doen!

 • Rianne

  Leuk Gerda, welke kleur? En ga je hierover ook hier op de blog schrijven?

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam