Creatieve berichten over naaien

Chiffon Valkyrie cape

Voor mijn Pokemon Pidgeot Valkyrie kostuum wilde ik graag een cape die niet te zwaar zou zijn. Pidgeot is immers een vogel-pokemon dus ik wilde dit graag laten terugkomen in de luchtigheid van de cape.

De Pokemon Pidgeot is een vogel met een bruin/oranje staart. De tipjes van de staartveren zijn oranje. Het leek me leuk om dit ook te doen bij de cape.

Voor de cape gebruikte ik 1 laag bruine chiffon en aan de onderkant legde ik hier een laag rood/oranje chiffon op. Dit speldde ik voorzichtig vast met hele dunne spelden. Bjorn Kersten schreef al een blog over de verschillende soorten spelden! Dit zijn de hele dunne spelden waarover hij het had. Ze zijn dun, scherp en iets flexibel. Hierdoor zijn ze heel geschikt voor dunne, tere stoffen zoals chiffon.

1 rood vastgespeld

De rode vlakken zijn aan de buitenkant van de cape gespeld. Ik stikte ze voorzichtig vast met behulp van antislip voetje nr 52 op mijn BERNINA 330 met een lange steek. Het allerbeste gaat dit natuurlijk met de boventransportvoet nr 50! De beweeglijke stof wordt dan extra goed op zijn plaats gehouden. Deze staat nog altijd op mijn verlanglijstje. Misschien iets voor deze kerst?

Om de rode vlakken mooi af te scheiden van het bruine gedeelte van de cape gebruikte ik beigekleurig satijnbiaisband. Dit speldde ik weer voorzichtig vast op de stof, met behulp van de dunne, scherpe spelden.

2 tape vastgespeld kl

Met een stiksteek stikte ik het band vast op de stof. Ik haaltijd de spelden uit de stof voordat ik er overheen naai. Dat vind ik wel wat veiliger 🙂

3 tape naaien kl

Zo, netjes alles vastgestikt. Ik ben er blij mee 🙂

4 tape vastgenaaid kl

Om de naden aan de achterzijde te verbergen gebruikte ik nog een laag bruine chiffon. Aan de randen naaide ik het vast met dezelfde satijn biaisband. En aan de bovenkant maakte ik 2 musketonhaakjes zodat ik de cape aan de schouderstukken van het harnas kon bevestigen. Als je meer wilt leren over hoe je een harnas voor een kostuum kunt maken, dan mag je gerust rondsnuffelen op mijn Facebook pagina, Instagram profiel of Youtube kanaal! Daar staan veel foto’s en ook instructiefilmpjes.

Cape kl

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: biaisband, chiffon, satijn
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam