Creatieve berichten over naaien

Een bolero om harnas op zijn plek te houden

Mijn Demonhunter (geïnspireerd op het computerspel World of Warcraft) heeft hele aparte schouderstukken. Deze lijken wel een beetje te zweven. Ze liggen in ieder geval niet op de schouders, maar hangen er een beetje naast. Een hele opgave dus om de zwaartekracht tegen te gaan en ze op hun plek te houden. Ik koos ervoor om een bolero te maken waar ik de harnasstukken aan kon hangen zodat ze niet af zouden zakken.

Als materiaal gebruikte ik kunstleer. Ik vond dit wel goed bij het karakter en de stijl van de outfit passen. Eerst maakte ik het patroon en knipte ik alle delen uit het materiaal.

1 onderdelen

Met mijn BERNINA 330 naaimachine en het antislipvoetje nr 52 naaide ik alle onderdelen aan elkaar.

2 naden naaien

Wanneer je kunstleer naait staat de naad altijd wat ‘open’. Een aangezien je het stof niet kunt strijken zal de naad op een andere manier plat gemaakt moeten worden. Hiervoor stik ik alle naden nog eens door aan de buitenkant van het kledingstuk. Het ziet er netjes uit en de naad ligt hierdoor mooi plat.

4 doorgestikt

Om de harnasstukken te kunnen vast hangen moesten er clips aan de bolero komen. Hiervoor nam ik een klein stukje van het kunstleer en naaide dit dubbel tot een klein riempje. Dit haalde ik dan door het clipje heen.

5 flapje

Ik naaide het clipje tussen de schoudernaden van de bolero. Toen het vastzat, nam ik het ook mee in het doorstikken van de naad zodat het extra stevig vast zat.

6 flapje vast

Alle zomen werkte ik af met een tweelingnaald. Dit is een eenvoudige manier om (rekbare) zomen af te werken. De BERNINA 330 heeft nog een extra houdertje voor een 2e klos garen. Ideaal wanneer je met een tweelingnaald werkt!

7 zoom

En toen was de bolero klaar! Zo ziet het uit als de harnas stukken er aan hangen.

8 klaar 1

En aan de achterkant ziet het er zo uit.

9 klaar achter

Hier kun je het stukje zien waar het clipje vast zit.

10 bevestiging

Voila! Helemaal klaar!

En toen het hele kostuum klaar was heb ik wat mooie foto’s gemaakt. Hier zie je het hele kostuum.

Demonhunter web

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: kunstleer
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam