Creatieve berichten over quilten

Exposities

Voor de liefhebbers van textielkunst zijn er nog twee exposities te bezichtigen.

Als eerste wil ik de expositie “May I show you my pictures?” van Berend Strik in museum “Het Valkhof” in Nijmegen noemen.
Reisimpressies, familiefoto’s en futuristische fantasieën. Een greep uit de inspiratiebronnen van Berend Strik. Hij maakt werk met borduursels van gekleurde garens en geappliceerd fluweel op foto’s, die de toeschouwer verleiden en manipuleren. Dat levert een fascinerend beeld op. Tegelijk manipuleert hij alledaagse taferelen door als scherp waarnemer maatschappelijke en politieke componenten onderhuids in het beeld te schuiven. De techniek is arbeidsintensief en wordt met perfectionisme uitgevoerd.
Van afstand geeft het een waanzinnig totaalbeeld dat verandert als je verder loopt door de werking van licht en de vleug van het fluweel. Aan de andere kant wil je het van heel dichtbij bekijken, om al die prachtige nuances te kunnen bekijken.

 Wacht niet te lang, de expositie is tot en met 9 januari 2011.
Het museum zelf (ontworpen door Ben van Berkel) is een prachtig voorbeeld van moderne architectuur.
www.museumhetvalkhof.nl

 

Een andere mooie expositie is zesde editie van European Art Quilt in het Stadsmuseum te Woerden.  Dit is een internationale gejureerde expositie van Art Quilts. Deze expositie geeft een beeld van wat er op dit moment gebeurt op het gebied van Art Quilts in Europa. Nieuwe technieken, over het algemeen prachtig geïntegreerd in het geheel. De ene keer aangevuld met machinaal quilt- of borduurwerk, de andere keer aangevuld met handborduurwerk.
Daarnaast is het museum op zich ook prachtig om te zien. Het is het oude stadhuis van Woerden uit 1501.

 Nog te zien tot 15 januari 2011
www.stadsmuseumwoerden.nl

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam