Creatieve berichten over quilten

Het festival of Quilts in Birmingham.


Van donderdag 11 t/m zondag 14 augustus was het Festival of Quilts in Birmingham. 4 dagen lang staat alles in het teken van quilts en textielkunst. En het is onvoorstelbaar hoeveel mensen daar in een paar dagen tijd komen om te kijken en vooral ook te kopen. Zeer veel mensen hadden een boodschappenwagentje mee en aan het einde van de dag waren die over het algemeen goed gevuld. Goede dagen dus voor de winkeliers.

Het is mij inmiddels wel duidelijk dat je aan 1 dag niet genoeg hebt om alles te kunnen bekijken. Op een gegeven moment heb je zoveel gezien, dat je het niet meer kunt in je kunt opnemen. In de loop van de dag, zag je mensen af en toe dan ook langskomen met een blik van “ik zie het wel, maar registreer het niet”.
Met TeXui, het textielkunstenaarscollectief waar ik ook deel van uit maak, hadden we een prachtige grote expositieplek. Met elkaar hebben we die bemand en was er ook steeds gelegenheid om verder even rond te kijken. We hebben zeer veel positieve reacties gehad op ons werk en heel veel met de bezoekers gepraat.

Ook heb ik Gudrun Heinz (van Bernina) ontmoet, die de grote organisator is voor de inzendingen van de miniatuurquiltjes met het thema “vrijheid”. Afgelopen najaar heeft daar de oproep voor op het Bernina blog gestaan. Veel inzendingen uit de diverse Europese landen en van een zeer hoge kwaliteit.

Daarnaast heb ik een dag les gegeven. Zeer enthousiaste deelnemers, maar ook buitengewoon gedisciplineerd en voorkomend. Aangezien mijn Engels niet zo heel erg super is zal ik ongetwijfeld in elke zin wel de nodige fouten gemaakt hebben wat betreft grammatica en uitspraak. Mijn excuses daarvoor leverde de uitspraak op, dat mijn Engels in ieder geval veel beter was dan hun kennis van het Nederlands. Wat verder buitengewoon opvallend was, dat na een hele dag werken met plastic en andere materialen, de zolen van de strijkijzers nog even schoon waren als toen de workshop begon. Dat is me hier in Nederland nog nooit gebeurd.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marjon BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hello Gudrun

  Thank you for the compliment TeXui exhibition. As a group we have worked hard to become this result and are very happy that it is appreciated.
  I found it very nice to meet you and hope that the exhibition Bernina freedom on many festivals will be shown. What you have beautiful pictures for the blog, nice to look back.

  Best wishes
  Marjon

 • Gudrun Heinz BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Hello Marjon,
  many thanks for your post! Great!
  it was a real pleasure to see you personally there! Texui gallery was one of the highlights.
  If you would like to see more photos of FoQ, simply switch over to the German version of BERNINA blog. I have posted a first article last night that will be continued in some days.
  Best wishes
  Gudrun

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam