Creatieve berichten over naaien

Crazy Cat Lady jurkje

Ik draag heel graag jurkjes! En ze zijn helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Al helemaal niet als je een lockmachine hebt! Met de BERNINA L450 naai je heel makkelijk zelf je (zomer)jurkjes!

Het stof dat je ervoor nodig hebt is tricot of jersey, met een leuk printje of gewoon een mooie uni kleur. Als je een stof met printje gebruikt is het heel belangrijk dat je alle delen in dezelfde richting knipt, zodat je niet ineens een kat hebt die ondersteboven staat bijvoorbeeld! Voor een jurkje met korte mouwen zou 2 meter stof voldoende moeten zijn. Voor lange mouwen twijfel ik of het zou passen. Dan is 3 meter verstandiger.

Dit zijn de delen die ik uit mijn schattige kattenstofje knipte:

1 stofje

De mouwtjes staan niet op de foto, maar voor de rest had ik 2 rokdelen, 2 topdelen (voor en achter) en 2 mouwtjes. Een jurkje bestaat dus uit 6 delen.

Met de lockmachine kun je heel fijn een tricot jurkje in elkaar zetten. Deze machine maakt een naad en werkt deze meteen af in 1 handeling. Super handig dus! Eerst speld ik de delen die ik aan elkaar wil zetten vast. Natuurlijk met de goede kanten tegen elkaar, omdat dit later de buitenkant van het jurkje wordt.

2 spelden

Dan is het gewoon gas geven met de lockmachine en voila!

3 locken

De BERNINA L450 geeft een hele mooie, nette locknaad. Door de vorm van de naad blijft het ook rekbaar! Ideaal dus voor jurkjes maar ook shirtjes en rokjes van tricot/jersey.

De zomen van de hals, mouwtjes en de rok heb ik nog mooi afgewerkt. Dit kan met een tweelingnaald op je gewone naaimachine.

En toen was mijn ‘crazy cat lady’ jurkje klaar!

4 jurkje

De jurkjes dragen zo heerlijk! Het is ideaal om te dragen als ik achter mijn kraam op een beurs sta! Hier zie je bovendien 1 van mijn kostuums, de Demonhunter. Hier komen ook nog wat blogberichten over 😉

5 jurkje

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: katoenen tricot, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anne Schoffelmeer BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

    Wat een ontzettend leuk jurkje! Is dit een eigen patroon, of kan je me wijzen naar een soortgelijk patroon? Ben nog niet zo bezig met het zelf maken van kleding, maar dit lijkt me wel erg leuk.

    • Joyce van den Goor BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

      Dankjewel! Ik heb het patroon inderdaad zelf gemaakt. Het is best makkelijk! Ik heb gewoon een shirt gepakt dat me goed past, en dit ‘overgetekend’ om de topdelen te krijgen. Ik heb het natuurlijk wat korter gemaakt omdat ik de naad ietsje boven de taille wilde hebben. Het rokdeel heb ik er dan nog aangetekend. Hiervoor zou je ook een bestaand rokje kunnen gebruiken waarvan je de vorm mooi vind en dit overtekenen. Ik hoop dat het gaat lukken 😀 Het is echt niet zo moeilijk 🙂

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam